Vés al contingut

Màfia: diferència entre les revisions

4 bytes afegits ,  fa 2 anys
m
Plantilla
m (Correcció tipogràfica.)
m (Plantilla)
 
== La Màfia a Itàlia ==
La Màfia va néixer a Sicília a mitjans del {{segle |XIX}} per a protegir les plantacions de llimoners i tarongers propers a la ciutat de Palerm. D'allà es va anar estenent fins a arribar als grans propietaris i als polítics de l'illa. Així va ser com van crear-se forts vincles entre la Màfia i el poder polític.
Durant el període [[feixista]], [[Benito Mussolini]] va dur a terme una forta persecució, amb nombroses detencions, que van provocar la fugida o l'empresonament de nombrosos mafiosos. Tanmateix, després de la [[Segona Guerra Mundial]] la Màfia va tornar a recuperar el poder que havia perdut durant la dictadura i va reforçar els seus lligams amb les famílies mafioses dels Estats Units a causa del seu marcat [[anticomunisme]], que els nord-americans van aprofitar per afeblir les organitzacions socialistes italianes.
Durant els anys 80, el Primer Ministre italià [[Giulio Andreotti]] va tenir vincles amb la Màfia, per la qual cosa va ser processat anys més tard, tot i que no va ser condemnat perquè els crims de què estava acusat havien prescrit. El 1992, la Màfia va assassinar el jutge [[Giovanni Falcone]] fent esclatar el seu cotxe al mig d'una autopista a Sicília.
2.733.617

modificacions