Usuari:Jtcurses/Estació de Victoria Kent: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Creada per traducció de la pàgina «Estación de Victoria Kent»
(Cap diferència)

Revisió del 05:03, 16 nov 2019

Infotaula estacióJtcurses/Estació de Victoria Kent
Informació general
OperadorRenfe

Victoria Kent és una estació de ferrocarril subterrània situada al costat de la barriada de Nou Sant Andrés 1, del districte Carretera de Cadis a la ciutat espanyola de Màlaga, comunitat autònoma d'Andalusia. Presta servei les línies C-1 i C-2 de Rodalies Màlaga , facilitant el trasbordo entre aquestes línies procedents de Fuengirola i Álora, respectivament.

Aquestes instal·lacions van ser inaugurades el 13 de juny de 2009[1] substituint al baixador de Sant Andrés després del soterrament de les línies d'ample ibèric en l'entrada a Màlaga des de la Ronda Oest fins a l'Estació de Málaga - María Zambrano. Es comunica amb la barriada de Nou Sant Andrés 1 i amb el Recinte Firal del Mas de Torres en dos edificis d'accés des de tots dos extrems de l'andana.

Encara que hi ha dos edificis, només es troba en funcionament el de Nou Sant Andrés. Els accessos que comunicaven tots dos edificis estan tancats al pas. L'edifici que comunica amb el Mas de Torres també es troba tancat , amb evidents signes d'actes vandàlics i falta de manteniment. Els accessos a l'estació des del carrer no es troben adequadament adaptats al pas.

Situació ferroviària

Es troba en la línia fèrria d'ample ibèric Màlaga-Fuengirola, pk. 2,1.

Està dissenyada com a estació passant composta per dos edificis-baixadors, situats en els extrems de les andanes, amb una superfície total de 3.160 metres quadrats i units per una marquesina geganta. L'edificació consta de tres plantes: una a cota d'andanes, de 360 metres quadrats; una altra com a planta baixa a cota de vestíbul, de 1.800 metres i una planta primera de 1.000 metres quadrats. Compta amb ascensors i escales mecàniques per facilitar la seva accessibilitat. El seu nom es deu a l'advocada i política malaguenya Victoria Kent.[2][3][4]

Serveis ferroviaris

Rodalies

Forma part de les línies C-1 i C-2, de Rodalies Màlaga.

Mitja Distància

Per l'estació també efectua parada un tren diari per sentit de mitja distància que circula entre Màlaga María Zambrano i Ronda.

Referències

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Jtcurses/Estació de Victoria Kent