Parla.cat: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Esmenes diverses
Afegir bibliografia #nitdigital
Línia 17: Línia 17:


== Bibliografia ==
== Bibliografia ==

* Montagut, M.: [https://www.raco.cat/index.php/LlenguaUs/article/view/128258 Projecte per a l’elaboració d’un curs de català en línia]. ''Llengua i ús: revista tècnica de política lingüística'' [en línia], 2006, núm. 36, [consulta: 21-11-2019].
* Arisa, A. i Montagut, M.: [https://www.raco.cat/index.php/LlenguaUs/article/view/128348 Els materials didàctics del Parla.cat: enfocament didàctic i metodologia]. ''Llengua i ús: revista tècnica de política lingüística'' [en línia], 2008, núm. 43, [consulta: 21-11-2019].
* Montagut, M.: [https://www.raco.cat/index.php/LlenguaUs/article/view/130155 Les TIC en el Parla.cat: plataforma tecnològica i eines de comunicació (1)]. ''Llengua i ús: revista tècnica de política lingüística'' [en línia], 2009, núm. 44, [consulta: 21-11-2019].


*
*

Revisió del 12:09, 21 nov 2019

Infotaula de lloc webParla.cat
URLhttps://parla.cat Modifica el valor a Wikidata
Tipuslloc web Modifica el valor a Wikidata

Parla.cat és un espai virtual d'aprenentatge de la llengua catalana que la Direcció General de Política Lingüística posa a disposició dels usuaris d'arreu del món que volen aprendre el català.

L’oferta formativa de Parla.cat s’estructura en quatre nivells d’aprenentatge: bàsic A2, elemental B1, intermedi B2 i suficiència C1. Cadascun d’aquests nivells es divideix en tres cursos d’una durada aproximada de 45 hores. En total, la plataforma Parla.cat ofereix dotze cursos complets de llengua catalana en dues modalitats d'aprenentatge: la modalitat lliure i la modalitat amb tutoria.

Els cursos de la modalitat lliure són gratuïts, sense tutor i el període d’inscripció és obert permanentment. Els cursos amb tutoria són de pagament, tenen el seguiment i l’assessorament d’un tutor o tutora i els períodes de matrícula es publiquen periòdicament a Parla.cat. Aquests cursos amb tutoria poden ser 100% virtuals o bimodals i s’ofereixen des del Consorci per a la Normalització Lingüística, l’Institut Ramon Llull i els serveis lingüístics de les universitats catalanes.

Per facilitar el primer contacte amb la llengua catalana, l'entorn virtual d'aprenentatge Parla.cat està traduït a quatre llengües: castellà, francès, anglès i alemany. I a més, els tres cursos de nivell bàsic tenen l’opció d’activar la traducció a aquestes quatre llengües.

Parla.cat promou l’aprenentatge col·laboratiu i la interacció entre els alumnes de la comunitat virtual mitjançant eines de comunicació com ara: fòrums, xats escrits, xats de veu o videoconferències, bústies de correu internes, etc.

Per orientar aquells aprenents que volen conèixer el seu nivell de llengua abans d’accedir a un curs, la plataforma ofereix una prova de nivell en línia.

La Rambla virtual, és un espai dins la plataforma Parla.cat des del qual l’alumnat pot accedir a contingut de caràcter lúdic i cultural, com mitjans de comunicació digitals, portals de literatura, biblioteques en línia, vídeos, música o jocs. Aquest espai també permet interactuar amb altres usuaris a través de fòrums i xats.

El Parla.cat ofereix també l’espai virtual d’aprenentatge Aula mestra, que permet crear cursos a mida d’accés universal i vehicular d’aquesta manera una formació més variada i flexible.

Bibliografia

Vegeu també

Enllaços externs