Diferència entre revisions de la pàgina «Aeroport de Berlín-Tempelhof»

Salta a la navegació Salta a la cerca
→‎El Pont aeri: Retoc de traducció i estructura
(→‎Postguerra: Retoc de traducció)
(→‎El Pont aeri: Retoc de traducció i estructura)
| coordenades = {{coord|52|28|24.91|N|13|24|5.70|E}}
}}[[Fitxer:Flughafen_Tempelhof_March_2007_012.jpg|miniatura|Vista de la terminal]]
L''''Aeroport''' de [[Berlín]]-Tempelhof (en {{Lang-de|Flughafen Berlin-Tempelhof}}; [[Associació Internacional del Transport Aeri|IATA]]: THF; [[Organització d'Aviació Civil Internacional|ICAO]]: EDDI) era un aeroport situat a la ciutat de Berlín, en els districtes municipals de [[Tempelhof-Schöneberg]] i Neukölln. L'aeroport de Berlín-Tempelhof va tancar les seves portes als passatgers el 31 d'octubre de 2008.
 
Al llarg de la seva dilatada història, ha estat testimoni dels vaivens alemanys, europeus i mundials. Hitler el va utilitzar en nombroses ocasions; allà va arribar en llaorolor de multituds el boxador [[Max Schmeling]] en 1936 després de derrotar a [[Joe Louis]]; i allà també hi van aterrar els avions del Pont Aeri durant el [[Bloqueig de Berlín]].
 
Durant anys va ser el menys utilitzat dels tres aeroports berlinesos, a causa de la seva ubicació a amb prou feines 5 km del centre de la ciutat, que degut a això n'impedia l'ampliació tant de les seves pistes com de les seves terminals, per la qual cosa les grans aeronaus modernes, com l'[[Airbus A340]] o el [[Boeing 747]], no hi podien aterrar. Dels gairebé 20 milions de passatgers que van utilitzar els aeroports de Berlín l'any 2007, menys de 350.000 van passar pel de Tempelhof.
 
L'aeroport de Tempelhof està connectat amb el centre de la ciutat per la línia 6 de l'O-Bahn, el sistema de [[Metro]] de Berlín. L'estació de l'aeroport és la de ''Platz der Luftbrücke'', que en [[alemany]] significa "Plaça del Pont Aeri".
 
El 31 d'octubre de 2008 es va tancar l'aeroport, a causa de l'ampliació i transformació de l'Aeroport de Berlín-Schönefeld en l'Aeroport de Berlín-Brandenburg. L'Aeroport de Tempelhof generava unes pèrdues d'uns 10 milions d'euros a l'any, per la qual cosa la companyia que gestiona els aeroports de Berlín va optar per avançar el seu tancament el més aviat possible. Una llarga batalla judicial va enfrontar les [[Aerolínia|aerolínies]] que utilitzen l'aeroport de Tempelhof amb els promotors del seu tancament, ja que reclamaven que fins que el nou aeroport estigués completament operatiu, se'ls permetés seguir usant l'aeròdrom. L'aeroport hauria d'haver tancat l'any 2004, però els litigis ho van endarrerir fins a [[2004|2008]].
 
== Història ==
==== El Pont aeri ====
{{AP|Bloqueig de Berlín}}
[[Fitxer:Berlin_Tempelhof_Luftbrueckendenkmal.jpg|miniatura|Monument ena l'aeroport de Tempelhof en homenatge als pilots del Pont Aeri., Enon ellhi estanha inscritsinscrit elsel nomsnom dels 70 pilots (39 britànics i 31 nord-americans) que van morir durant l'operació.]]
El [[20 de juny]] de [[1948]], la [[Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques|Unió Soviètica]] bloqueja totes les rutes terrestres i fluvials cap a [[Berlín Occidental|Berlín Oest]], com a mesura de pressió perquè els [[Aliats de la Segona Guerra Mundial|aliats]] cedissin el control dels sectors de Berlín sota el seu comandament; des d'aquest moment, l'única via d'accés a Berlín era l'aèria.
 
Dos milions i mitjàmig de persones residien a Berlín en aquells moments, i les seves necessitats diàries eren, aproximadament, de 4500 tones d'aliments i altres béns. Sis dies després de començar el bloqueig soviètic es va desenganxarenlairar el primer avió del Pont Aeri cap a Berlín, portant 80 tones d'aliments. La [[Forces Aèries dels Estats Units d'Amèrica|USAF]] i la [[Royal Air Force]] britànica van començar llavors un de les majors fites en la [[història de l'aviació]], augmentant gradualment els vols diaris, fins a aconseguir, en els primers mesos de [[1949]] la xifra de 1400 vols diaris, durant les 24 hores del dia, la qual cosa suposava un vol per minut en cadascun dels tres aeroports que operaven a Berlín Oest, Tempelhof, [[Aeroport de Berlín-Tegel|Tegel]] i l'aeròdrom sota control britànic de Gatow.
 
Per facilitar l'enlairament i aterratge dels avions ena Tempelhof, ess'hi va construir, ende unjuliol tempsa rècordsetembre de tres mesos1948, deen juliolel atemps setembrerècord de 1948tres mesos, una nova pista en l'aeroport de Tempelhof, i immediatament després una altra, en només dos mesos.
 
El bloqueig de Berlín, i amb ell el pont aeri, va concloure el [[30 de setembre]] de [[1949]], en comprendre les autoritats soviètiques que les potències occidentals no tenien la intenció de cedir.
''Article principal'': [[Berlín Occidental|Berlín Oest]]
 
SegonsTal com la [[Guerra Freda]] anava incrementant la tensió, els accessos a Berlín Oest es complicaven. Les aeronaus de la USAF eren assetjades en entrar i sortir de la ciutat, donada la situació de Berlín occidental com a [[Enclavament|exclavamentenclavament]] dins de la RDA. L'aeroport era l'accés principal de nord-americans, francesos i britànics a la ciutat, i es convertiria aviat en un lloc relativament perillós.
 
Al febrer de 1958 es van canviar el nom les instal·lacions com ''Tempelhof Central Airport'' (Aeroport Central de Tempelhof), i al novembre de [[1958|1959]] l'administració de l'aeroport es va traslladar a la Base Aèria de Ramstein.
 
A més de l'ús militar, Tempelhof va ser [[Aeroport de Berlín-Tegel|aeroport]] civil fins a 1975, quan tot el tràfic comercial va ser desviat a l'Aeroport de Tegel. Amb la caiguda del [[mur de Berlín]], el [[9 de novembre]] de [[1989]], la permanència de la base aèria americana ena Tempelhof perdia la seva utilitat, per la qual cosa es va iniciar el seu desmantellament, conclosaconclos alel juny de [[1993]] amb la retirada del Grup Aeri 7350 de les Forces Aèries nord-americanes.
 
==== Ús comercial ====
[[Fitxer:Entwicklung_Flughafen_THF_2007.svg|miniatura|Tràfic de passatgers en Tempelhof 1991-2007 (en milers).]]
Després del final de la II Guerra Mundial, només les potències aliades podien utilitzar els aeroports berlinesos. Aquest fet, ratificat per una clàusula del Tractat de les Quatre Potències sobre Berlín de 1972, implicava que les aerolínies alemanyes, com [[Lufthansa]], no podien establir rutes aèries des de o cap a [[Berlín Occidental|Berlín Oest.]] Així, va ser la America Overseas Airlines la primera companyia a establir una ruta aèria cap a Berlín, des de [[Nova York]], el [[18 de maig]] de [[1946]]. Les companyies que van operar ena Tempelhof entre 1946 i [[1990]], data de la [[reunificació alemanya]] van ser principalment la [[Pan American World Airways|PaPan Am]], [[British Airways]] i [[Air France]].
 
En 1975, tot el tràfic aeri comercial es va traslladar a Tegel, quedant Tempelhof únicament com báse aèria militar fins a la seva reobertura al tràfic comercial enel 1990. Des de llavors, l'aeroport s'usaes va utilitzar principalment per a l'[[aviació general]], petits avions xàrter i aviació regional, sent Tempelhof, dels tres aeroports berlinesos, el que menys tràfic operaoperava.
 
=== Clausura ===
[[Fitxer:Lage_der_Berliner_Flughäfen.svg|miniatura|Localització dels tres aeroports berlinesos.]]
El tancament de l'aeroport de Tempelhof portava debatent-se pràcticament des deAmb la seva transferència a l'autoritat civil el 1990, amb motiu de la [[reunificació alemanya]], enes [[1990]]va començar a parlar del tancament de l'aeroport. La situació cèntrica dins de la pròpia ciutat, un avantatge per arribar ràpidament a qualsevol punt de Berlín, comportava, no obstant això, diversos desavantatges. La contaminació ambiental i acústica, la impossibilitat d'ampliar les pistes (i per punttant, d'acollir vols de llarga distància, que requereixen avions més grans dels qualsque Tempelhof potpodia admetre). Per això, l'aeroport no resultava rendibles i perdia cada any uns 10 milions d'euros, per la qual cosa el gestor aeroportuari volia tancar-ho al més aviat possible. ElUna llarga batalla judicial va enfrontar les [[Aerolínia|aerolínies]] que utilitzen l'aeroport de Tempelhof amb els promotors del seu tancament, estavaja inicialmentque previstreclamaven perque 2004,fins peròque unael demandanou interposadaaeroport perestigués lescompletament companyiesoperatiu, quese'ls permetés operavenseguir enusant l'aeròdrom. L'aeroport haviahauria retardatd'haver eltancat seul'any tancament2004, finsperò alels 31litigis d'octubreho devan endarrerir fins a [[2004|2008]]. Tot el tràfic de Tempelhof i Tegel (que també serà tancat) serà desviat cap al nou [[Aeroport de Berlín-Schönefeld|Aeroport de Berlín-Brandenburg]], nom que prendrà l'Aeroport de Berlín-Schönefeld quan concloguin les obres d'ampliació (fins al moment sense data definitiva).
 
=== Ús posterior ===
Al maig de [[2010]] l'antic aeròdrom va ser inaugurat festivament com el major parc públic de Berlín, amb el nom de "Tempelhofer Feld". La ciutat preveu gastar 60 milions d'euros en el desenvolupament del parc entre 2010 i 2017, data en la qual acollirà l'exhibició mundial d'horticultura IGA [[2017]]. L'entrada al parc és lliure des de les 6 del matí fins al vespre.<ref>[http://www.thelocal.de/society/20090831-21611.html Tempelhof to become enormous city park]</ref><ref>[http://www.morgenpost.de/berlin/article1305893/Riesiger-Andrang-auf-dem-Flugfeld-Tempelhof.html Riesiger Andrang auf dem Flugfeld Tempelhof]</ref><ref>[https://web.archive.org/web/20100924032749/http://gruen-berlin.de/parks-gaerten/tempelhofer-park/ Tempelhofer Park]</ref>
 
Els edificis aeroportuaris han vingutanat acollint nombroses fires i esdeveniments, com el certamen de moda Bread & Butter, els festivals de música Berlin Festival i Popkomm i la Campus Party Europe 2.<ref>[http://www.breadandbutter.com/winter2011-absolute/en Bread & Butter]</ref><ref>[http://www.berlinfestival.de/?lang=en Berlin Festival]</ref><ref>[https://web.archive.org/web/20100911220734/http://www1.messe-berlin.de/vip8_1/website/Internet/Internet/www.popkomm/englisch/index.html Popkomm]</ref>
 
El 30 de maig de 2015, es disputaràdisputà ena l'aeroport el ePrixPrix de Berlín, una carreracursa de monoplaces elèctrics vàlida pel Campionat de la Fórmula I.
 
== Aerolínies i destinacions ==
* TAG Aviation
* Windrose Air
[[Fitxer:Tempelhof_field_2017_2.jpg|miniatura|L'aeroport Tempelhof el 2017 com una parc recreatiu]]
 
== Referències ==
L'aeroport de Berlín-Tempelhof surt en el videojoc de ''Sniper Elite'', i en l'última escena de la pel·lícula ''[[Un, dos, tres|Un]]'', dos, tres de [[Billy Wilder]].
 
En la sèrie de [[The History Channel|History Channel]] ''La Terra Sense Humans'', l'Aeroport Tempelhof és usat com a exemple del que li succeeixenpassa a les grans aerolínies quan desapareixen els humans. Segons la sèrie, en 50 o 60 anys l'estructura s'esfondrarà per haver estat construït com una estructura temporal.
 
== Vegeu també ==
8.755

modificacions

Menú de navegació