Proclamació de l'Estat Català: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
La '''Proclamació de l'Estat Català''' dins la Federació Espanyola els va produir a [[Barcelona]] els dies 5 i [[7 de març]] de [[1873]]. Es tractava d'una proclama federalista republicana, i no pas separatista, i el president provisional designat per les quatre diputacions catalanes per a formar un govern provisional que convocaria eleccions per a les Corts catalanes, fou [[Baldomer Lostau i Prats]], un dels caps del [[Partit Republicà Democràtic Federal]]. Després que el president de la [[Primera República Espanyola]], [[Estanislau Figueras]], i el cap de files del partit federal, [[Francesc Pi i Margall]], prometessin la dissolució de l'exèrcit espanyol a [[Catalunya]], la proclamació es va desconvocar.
La '''Proclamació de l'Estat Català''' dins la Federació Espanyola els va produir a [[Barcelona]] els dies 5 i [[7 de març]] de [[1873]]. Es tractava d'una proclama federalista republicana, i no pas separatista, i el president provisional designat per les quatre diputacions catalanes per a formar un govern provisional que convocaria eleccions per a les Corts catalanes, fou [[Baldomer Lostau i Prats]], un dels caps del [[Partit Republicà Democràtic Federal]], amb suport de l'alcalde de Barcelona, el també federalista [[Miquel González i Sugranyes]], i del governador civil [[Miquel Ferrer i Garcés]]. Després que el president de la [[Primera República Espanyola]], [[Estanislau Figueras]], i el cap de files del partit federal, [[Francesc Pi i Margall]], prometessin la dissolució de l'exèrcit espanyol a [[Catalunya]], la proclamació es va desconvocar.


[[Categoria:Història Contemporània de Catalunya]]
[[Categoria:Història Contemporània de Catalunya]]

Revisió del 20:49, 2 juny 2008

La Proclamació de l'Estat Català dins la Federació Espanyola els va produir a Barcelona els dies 5 i 7 de març de 1873. Es tractava d'una proclama federalista republicana, i no pas separatista, i el president provisional designat per les quatre diputacions catalanes per a formar un govern provisional que convocaria eleccions per a les Corts catalanes, fou Baldomer Lostau i Prats, un dels caps del Partit Republicà Democràtic Federal, amb suport de l'alcalde de Barcelona, el també federalista Miquel González i Sugranyes, i del governador civil Miquel Ferrer i Garcés. Després que el president de la Primera República Espanyola, Estanislau Figueras, i el cap de files del partit federal, Francesc Pi i Margall, prometessin la dissolució de l'exèrcit espanyol a Catalunya, la proclamació es va desconvocar.