Diferència entre revisions de la pàgina «Coplanaritat»

Salta a la navegació Salta a la cerca
Error tipogràfic: és -> més
m (robot estandarditzant mida de les imatges, localitzant i simplificant codi)
(Error tipogràfic: és -> més)
[[Fitxer:Snijden kruisen evenwijdig.png|miniatura|En el cub els tres vectors <math>\overrightarrow{AB}</math>, <math>\overrightarrow{AC}</math> i <math>\overrightarrow{GH}=\overrightarrow{CD}</math> són coplanars]]
'''Coplanar''' en [[geometria]], és un [[conjunt]] de punts en l'espai en el qual tots els punts es troben en el mateix [[pla]]. Per exemple, tres punts diferents sempre són coplanars; però un quart o ésmés punts agregat en l'espai poden existir en un altre pla, és a dir, ser '''no coplanar'''.
 
Es pot demostrar si diversos punts són coplanars determinant que el [[producte escalar]] d'un [[vector normal]] al pla i un altre vector des de qualsevol punt en el pla fins al punt que s'està provant és 0. És a dir, si es desitja determinar si un conjunt de punts són coplanars, primer s'ha de construir un vector per a cada punt dirigit a un dels altres punts (mitjançant la fórmula de distància, per exemple). En segon lloc, construir un vector que sigui [[perpendicularitat|perpendicular]] (normal) al pla de prova (per exemple, calculant el [[producte creuat]] de dos dels vectos del primer pas). Per últim, calcular el [[producte escalar]] d'aquest vector ambcadascun dels vectors que va crear el primer pas. Si el resultat de cada producte escalar és 0, aleshores tots els punts són coplanars.
Usuari anònim

Menú de navegació