Hotel Rei David: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m neteja d'infotaules d'edificis i altres canvis menors
mCap resum de modificació
Línia 3: Línia 3:
L{{'}}'''Hotel Rei David''' (en [[hebreu]]: מלון דוד המלך) ([[transliterat]]: ''Malon David HaMelech'') és un [[hotel]] de cinc estrelles, que es troba a [[Jerusalem]], la [[capital]] d'[[Israel]].
L{{'}}'''Hotel Rei David''' (en [[hebreu]]: מלון דוד המלך) ([[transliterat]]: ''Malon David HaMelech'') és un [[hotel]] de cinc estrelles, que es troba a [[Jerusalem]], la [[capital]] d'[[Israel]].


L'hotel fou inaugurat en [[1931]], l'hotel va ser construït amb pedra calcària rosa local tallada, i va ser fundat per [[Ezra Mosseri]], un ric banquer jueu egipci. L'hotel està situat en el carrer Rei David en el centre de Jerusalem, amb vistes a la [[Ciutat Vella de Jerusalem]] i al [[Mont Sió]]. L'hotel ha jugat un paper important en la [[història]] jueva de Jerusalem, en la lluita per assolir un estat propi, durant la [[Conflicte araboisraelià|Guerra de la Independència d'Israel]], la divisió de Jerusalem, i la reunificació, fins als nostres dies. Entre altres coses, l'hotel va ser conegut per ser l'escenari d'un atemptat amb bomba en [[1946]], i per ser la seu freqüent de caps d'Estat, dignataris i altres personalitats durant la seva visita a Jerusalem. L'hotel és [[propietat privada|propietat]] i està operat pel grup d'hotels Dan.
L'hotel fou inaugurat el [[1931]], l'hotel va ser construït amb pedra calcària rosa local tallada, i va ser fundat per [[Ezra Mosseri]], un ric banquer jueu egipci. L'hotel està situat al carrer Rei David al centre de Jerusalem, amb vistes a la [[Ciutat Vella de Jerusalem]] i al [[Mont Sió]]. L'hotel ha jugat un paper important en la [[història]] jueva de Jerusalem, en la lluita per assolir un estat propi, durant la [[Conflicte araboisraelià|Guerra de la Independència d'Israel]], la divisió de Jerusalem, i la reunificació, fins als nostres dies. Entre altres coses, l'hotel va ser conegut per ser l'escenari d'un atemptat amb bomba el [[1946]], i per ser la seu freqüent de caps d'Estat, dignataris i altres personalitats durant llur visita a Jerusalem. L'hotel és [[propietat privada|propietat]] del grup d'hotels Dan.


[[Categoria:Edificis de Jerusalem]]
[[Categoria:Edificis de Jerusalem]]

Revisió del 00:20, 10 gen 2020

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Hotel Rei David
Imatge
Dades
TipusHotel Modifica el valor a Wikidata
Construcció1931 Modifica el valor a Wikidata
Obertura1931 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Altitud778 m Modifica el valor a Wikidata
Pisos per sobre el terra6 Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaJerusalem (Israel) Modifica el valor a Wikidata
Localitzacióרח' המלך דוד 23 Modifica el valor a Wikidata
Map
 31° 46′ 28″ N, 35° 13′ 20″ E / 31.7744°N,35.2222°E / 31.7744; 35.2222
Lloc patrimonial d'Israel
Activitat
Propietat deDan Hotels Ltd. (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Lloc webwww3.danhotels.com… Modifica el valor a Wikidata

L'Hotel Rei David (en hebreu: מלון דוד המלך) (transliterat: Malon David HaMelech) és un hotel de cinc estrelles, que es troba a Jerusalem, la capital d'Israel.

L'hotel fou inaugurat el 1931, l'hotel va ser construït amb pedra calcària rosa local tallada, i va ser fundat per Ezra Mosseri, un ric banquer jueu egipci. L'hotel està situat al carrer Rei David al centre de Jerusalem, amb vistes a la Ciutat Vella de Jerusalem i al Mont Sió. L'hotel ha jugat un paper important en la història jueva de Jerusalem, en la lluita per assolir un estat propi, durant la Guerra de la Independència d'Israel, la divisió de Jerusalem, i la reunificació, fins als nostres dies. Entre altres coses, l'hotel va ser conegut per ser l'escenari d'un atemptat amb bomba el 1946, i per ser la seu freqüent de caps d'Estat, dignataris i altres personalitats durant llur visita a Jerusalem. L'hotel és propietat del grup d'hotels Dan.