Usuari Discussió:Golls: diferència entre les revisions

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
→‎Dinasties: secció nova
Línia 75: Línia 75:
:::Afegiré una d'informació més: si en una pàgina de discussió que no sigui la de l'altre usuari vols que aquesta persona llegeixi el teu comentari, has de "d'avisar-la" amb aquest codi: <nowiki>{{u|Judesba}}</nowiki> o bé <nowiki>{{ping|Judesba}}</nowiki> (o el nom d'usuari que tingui), i així l'altra persona rep l'avís. ;-) M'he topat amb el teu comentari per casualitat, perque revisava les meves darreres edicions.
:::Afegiré una d'informació més: si en una pàgina de discussió que no sigui la de l'altre usuari vols que aquesta persona llegeixi el teu comentari, has de "d'avisar-la" amb aquest codi: <nowiki>{{u|Judesba}}</nowiki> o bé <nowiki>{{ping|Judesba}}</nowiki> (o el nom d'usuari que tingui), i així l'altra persona rep l'avís. ;-) M'he topat amb el teu comentari per casualitat, perque revisava les meves darreres edicions.
:::Si tens dubtes amb alguna cosa, m'ho comentes. Salut! --[[Usuari:Judesba|<span style="color:green;">Judesba</span>]] ''([[Usuari_Discussió:Judesba|digues...]])'' 01:23, 14 gen 2020 (CET)
:::Si tens dubtes amb alguna cosa, m'ho comentes. Salut! --[[Usuari:Judesba|<span style="color:green;">Judesba</span>]] ''([[Usuari_Discussió:Judesba|digues...]])'' 01:23, 14 gen 2020 (CET)

== Dinasties ==

Hola. No acabo d'entendre els teus comentaris. Entenc que em dones la raó, tot i que no ho acabo de veure clar: els imperis s'escriuen amb majúscula inicial, per tant hem de parlar d'Imperi otomà i no d'Imperi Otomà. No acabo d'entendre quina conseqüència té això en el cas de les dinasties, que en general s'escriuen en minúscula, excepte quan són "cognoms" (els otònides, els omeies, els borbons, però en canvi els Habsburg o els Medici). Sobre els aiúbides, a la Viquipèdia fa temps que es va optar per preferir els noms de les dinasties construïts amb el sufix -ida (abbàssides, zírides, hamdànides etc.), excepte en casos de molta tradició com els omeies o els otomans (i no umàyyides i osmànides) i algun altre. El cas que comentes dels aiúbides és en certa manera un híbrid, ja que estrictament hauria de ser ayyúbides, però per existir certa tradició es va optar per l'arrel aiub-. Això, en alguns casos, pot provocar certa discrepància amb la GEC, sí, que tampoc és que sigui sistemàtica. Tanmateix cal tenir present que molts dels noms de dinasties recollits a la Viquipèdia no ho són a la GEC, per tant calia fer una feina de creació de terminologia i el consens va anar cap a aquesta via, enfront d'altres possibles (sufixos -í o -ita, per exemple). No sé si era això el que em demanaves... --[[Usuari:CarlesVA|CarlesVA]] ([[Usuari Discussió:CarlesVA|parlem-ne]]) 09:14, 14 gen 2020 (CET)

Revisió del 10:14, 14 gen 2020

Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Golls! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Un cop l'any es convoca la Gran Quinzena Anual de la Qualitat, però si esteu molt interessat en augmentar la qualitat de la Viquipèdia, no dubteu a seguir en qualsevol moment de l'any la llista de tasques de manteniment de la pàgina.}}

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


--barcelona 09:42, 22 oct 2007 (CEST)[respon]


Proposta d'esborrat de la pàgina Xavier Llopis Bauset

Paperera
Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «Xavier Llopis Bauset», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Pau Cabot · Discussió 11:36, 7 des 2007 (CET)[respon]

Trenc

Hola, Golls. Segur que la teva edició era benintencionada, però és que hi havies posat enllaços interns a viquipèdies en altres llengües, que no estan permesos, i la modificació no tenia referències. Jo només feia feina de patrulla de canvis recents, i per això et vaig revertir. Perdona per no haver-te donat cap explicació en aquell moment, anava ràpid!.--Xamil (disc.) 09:39, 26 oct 2017 (CEST)[respon]

Varietats lingüístiques

Hola, Golls. Sobre les teves "millores d'edició": clarament aquí no hi ha cap millora. Les varietats lingüístiques cal respectar-les, de manera que si un article està escrit en qualsevol de les varietats de la llengua catalana així es queda i no es canvia. D'altra banda, paraules com folk, rock, etc. són perfectament vàlides en català i no les posem en cursiva; cosa que sí fem, en canvi, amb els mots d'altres llengües. Gràcies. --Judesba (digues...) 14:54, 13 gen 2020 (CET)[respon]

I sobre l'ús de cometes, el mateix. Que un editor faci servir "aquestes" o «aquestes és qüestió de gustos i no es canvien. El que sí cal és ser coherent i emprar les mateixes en tot l'article, sense barrejar. Salut! --Judesba (digues...) 14:57, 13 gen 2020 (CET)[respon]
Hola, Judesba. Si creus que no tocava eliminar el comentari inicial en l'article Els Jóvens, perdona'm, però no acabava d'entendre què aportava, ja que no he vist que els articles de la Viquipèdia estiguen marcats amb comentaris que indiquen les varietats dialectals o estilístiques. En tot cas, ni m'ha passat pel cap modificar res de la varietat dialectal de l'article.
Seguint en el mateix article, l'oració «dels que reben sobretot una influència semàntica», és una subordinada de relatiu explicativa amb preposició. Per tant, d'acord amb la normativa, cal escriure-la: «dels quals reben sobretot una influència semàntica».
El cas de la primera citació, on elimines la majúscula inicial en la citació d'unes paraules, he aplicat el criteri ortotipogràfic més comú. En este cas, encara que s'acostuma a començar en majúscula, si vols deixar l'inici en minúscula, el punt final hauria d'anar fora de les cometes.
Pel que fa a folk, apareix en els diccionaris generals com a paraula anglesa, per això he pensat que convenia marcar-lo amb cursiva.
Quant a les cometes, el llibre d'estil diu: «A la Viquipèdia solem utilitzar "les cometes baixes", per consens.» Les he posades baixes per això. En eixe sentit, el consens té sentit, perquè les cometes baixes són més adequades, no tant perquè siga la nostra tradició tipogràfica, sinó perquè el valencià utilitza l'apòstrof, que sol provocar un conflicte gràfic amb les cometes altes.
Finalment, pel que fa encara a l'ús de les cometes, en l'article sobre Pep Laguarda, hi han cometes baixes i cometes altes en conflicte amb el teu comentari sobre la coherència. A més, el nom «"Plexison Impermeable"», apareix en cursiva més amunt, ja que es tracta d'un àlbum, i per això mateix l'havia posat en cursiva i li havia llevat les cometes.
Espere que estes explicacions et semblen raonables. Només pretenia millorar un poc l'edició de la Viquipèdia d'acord amb els seus propis criteris. Faig aportacions que en cap cas no pretenen generar polèmiques ni controvèrsies, i encara menys als qui feu aportacions de fons i feu tan bona faena. Moltes gràcies.--Golls (disc.) 22:09, 13 gen 2020 (CET)[respon]
Hola novament, Golls. Patrullo canvis recents molt sovint, i està ple de vandalismes (intencionats i no), i canvis com els de la variant lingüística n'estic farta de veure'ls. Per això em salta l'alarma molt ràpidament i avui t'he revertit sense mirar gaire la resta de canvis.
El comentari sobre la variant lingüística s'afegia especialment als inicis de la Viquipèdia, justament per a avisar els editors d'aquell l'article que la variant calia respectar-la. Pots llegir-ne una mica més a Viquipèdia:Llibre d'estil/Variants lingüístiques (mira el codi).
Sobre el tema de les cometes, realment no hi ha consens d'utilitzar «aquestes» en comptes d'"aquestes". És qüestió de gustos, com t'he dit, mentre es mantingui la coherència dins l'article, tot i que en Leptictidium recomana «aquestes» en català.
Pel que fa a la resta, cap problema, d'acord amb el que comentes.
Afegiré una d'informació més: si en una pàgina de discussió que no sigui la de l'altre usuari vols que aquesta persona llegeixi el teu comentari, has de "d'avisar-la" amb aquest codi: {{u|Judesba}} o bé {{ping|Judesba}} (o el nom d'usuari que tingui), i així l'altra persona rep l'avís. ;-) M'he topat amb el teu comentari per casualitat, perque revisava les meves darreres edicions.
Si tens dubtes amb alguna cosa, m'ho comentes. Salut! --Judesba (digues...) 01:23, 14 gen 2020 (CET)[respon]

Dinasties

Hola. No acabo d'entendre els teus comentaris. Entenc que em dones la raó, tot i que no ho acabo de veure clar: els imperis s'escriuen amb majúscula inicial, per tant hem de parlar d'Imperi otomà i no d'Imperi Otomà. No acabo d'entendre quina conseqüència té això en el cas de les dinasties, que en general s'escriuen en minúscula, excepte quan són "cognoms" (els otònides, els omeies, els borbons, però en canvi els Habsburg o els Medici). Sobre els aiúbides, a la Viquipèdia fa temps que es va optar per preferir els noms de les dinasties construïts amb el sufix -ida (abbàssides, zírides, hamdànides etc.), excepte en casos de molta tradició com els omeies o els otomans (i no umàyyides i osmànides) i algun altre. El cas que comentes dels aiúbides és en certa manera un híbrid, ja que estrictament hauria de ser ayyúbides, però per existir certa tradició es va optar per l'arrel aiub-. Això, en alguns casos, pot provocar certa discrepància amb la GEC, sí, que tampoc és que sigui sistemàtica. Tanmateix cal tenir present que molts dels noms de dinasties recollits a la Viquipèdia no ho són a la GEC, per tant calia fer una feina de creació de terminologia i el consens va anar cap a aquesta via, enfront d'altres possibles (sufixos -í o -ita, per exemple). No sé si era això el que em demanaves... --CarlesVA (parlem-ne) 09:14, 14 gen 2020 (CET)[respon]