Usuari:Tenienteramires/Aviv Geffen: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Creada per traducció de la pàgina «Aviv Geffen»
(Cap diferència)

Revisió del 16:47, 14 gen 2020

Plantilla:Infobox Musique (artiste) Aviv Geffen, nascut el 10 de maig de l'any 1973 a Ramat Gan, és un músic i cantant de rock israelià. Fundà l'any 2001 amb Steven Wilson el grup de rock alternatiu Blackfield. És fill de l'escriptor i poeta Yehonatan Geffen i nebot de Moshe Dayan.

Aviv Geffen era extremadament popular en el jovent israelià als anys 1990. Políticament, és associat a l'esquerra israeliana. La seua música parla d'afers com l'amor i la pau, però també de la mort, el suïcidi, l'exèrcit i el refús de servir. És igualment controvertit en raó de la seua decisió de no servir en l'exèrcit israelià, tot i que oficialment no ho ha fet per a raons mèdiques.

Biografia

Aviv Geffen nasqué a Ramat Gan La seua primera aparició en públic data de 1984 en el marc del programa per a la joventut "Shminiyot BaAvir", en la cadena israeliana Channel 1. L'any 1987, apareix en el film "Hamitpachat", per al qual ell mateix ha escrit la música.

Carrera musical

Aviv Geffen enregistrà la seua primera cançó "Chaver" (Amic) amb el grup "Cats in the Piping" L'any 1992, publicà el seu primer àlbum, "Ze Rak Ara bé Hayareach" (Solament és la lluna), per al qual compongué els texts i la música.

L'any 1993, Geffen tragué el seu segon àlbum, "Achshav Me'unan", producte per Moshe Levi i Ofer Meiri, disc d'or el mateix any, i que expressa el ressentiment de la joventut israeliana cap al govern

L'any 1994, sortí el seu tercer àlbum, "Aviv Geffen III"

El 4 de novembre de 1995, participà en una manifestació de suport al procés de pau. Hi interpretà la cançó "Livkot Lekha" (Plorar per a tu), que apareixerà premonitòria després de la mort de de el primer ministre Yitzhak Rabin més tard a la nit.

L'any 1996, surt l'àlbum "HaMikhtav" (La Lletra) Mèred HaDmaót" (la rebel·lió de les llàgrimes) fou escrita després de l'homicidi de Rabin l'any 1995 Més tard el mateix any, gravarà "Shir Tikvá", que serà considerada com l'Imagine israelià

L'any 1997, sortí la seua primera compilació. L'any 1999, el seu 8è àlbum, "Leilot levanim",el títol del qual, "Mexico", restarà molt de temps a la cimera del hit-parade israelià

Enllaços externs

  • http://www.avivarchive.co.il/ (Lloc oficial d'Aviv Geffen en anglès i en hebreu)

Plantilla:Portail [[Categoria:Cantants de rock]] [[Categoria:Cantants israelians]]