Joieria Tous: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Robot posa data a plantilles de manteniment
Línia 5: Línia 5:
== Història {{CN|data=setembre de 2018}} ==
== Història {{CN|data=setembre de 2018}} ==
{{prosa}}
{{prosa}}
El projecte Tous va començar l'any [[1920]], quan Salvador Tous Blavi i Teresa Ponsa Mas van obrir un taller de reparació de rellotges a la ciutat de Manresa. L'any 1965 Salvador Tous fill es casa amb Rosa Oriol, i tots dos continuen el negoci familiar, que més tard s'expansionarà mundialment amb la creació del símbol que caracteritza la marca: l'os. El 1996 va obrir-se la primera joieria Tous internacional per excel·lència, i quatre anys després va sortir a la venda la primera col·lecció d’accessoris i complements. L'any 2004, Tous assoleix ja 200 botigues arreu del món, i obre nous punts de venda a París i Nova York. L'empresa l'any 2008 va haver d'inaugurar una nova seu, perquè aquesta es pogués adaptar a les necessitats de l'increment de la cadena. Per a donar imatge de la marca, el 2007 Tous va fitxar [[Kylie Minogue]], i l'any 2011, va ser [[Jennifer López]] qui va fer-ho.
=== 1920 ===
El projecte Tous va començar l'any 1920, quan Salvador Tous Blavi i Teresa Ponsa Mas van obrir un taller de reparació de rellotges a la ciutat de Manresa.
=== 1965 ===
L'any 1965 Salvador Tous fill, es casa amb Rosa Oriol, i tots dos continuen el negoci familiar, que més tard s'expansionarà mundialment, amb la creació del símbol que caracteritza la marca: l'os.
=== 1992 ===
Fins al 1992 tota la família es va incorporar al negoci formant-hi part, i fent que el projecte tirés endavant.
=== 1996 ===
El 1996, va obrir-se la primera joieria Tous internacional per excel·lència. Quatre anys després, va sortir a la venda la primera col·lecció d’accessoris i complements, que feien del petit detall una peça elegant, que t'acompanyava en les ocasions més especials.
=== 2004 ===
L'any 2004, Tous assoleix ja, 200 botigues arreu del món, i obre nous punts de venda a París i Nova York, dos de les ciutats amb més encant.
=== 2008 ===
L'empresa l'any 2008, va haver d'inaugurar una nova seu, perquè aquesta es pogués adaptar a les necessitats de l'increment de la cadena.
=== 2007 ===
Tous per a donar imatge de la marca, va fitxar a [[Kylie Minogue]], el 2007.
=== 2011===
Més tard, l'any 2011, va ser [[Jennifer López]] qui va donar la imatge internacional d'aquesta firma tan coneguda.


== Creació del símbol ==
== Creació del símbol ==

Revisió del 03:08, 22 gen 2020

Infotaula d'organitzacióJoieria Tous
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusempresa
cadena de botigues
empresa tradicional Modifica el valor a Wikidata
Indústriajoieria Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1920
Governança corporativa
Seu
PresidènciaAlba Tous i Oriol Modifica el valor a Wikidata

Lloc webtous.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: tousjewelry Twitter (X): tousjewelry Instagram: tousjewelry LinkedIn: tous Pinterest: tousjewelry Modifica el valor a Wikidata

Tous és una joieria que va néixer de la mà de Salvador Tous Blavi i Teresa Ponsa Mas a Manresa (Bages) el 1920, com una petita rellotgeria de reparacions. Alba Tous presideix l'empresa. El 2016 va facturar 403 milions d'euros.[1]

Història [cal citació]

El projecte Tous va començar l'any 1920, quan Salvador Tous Blavi i Teresa Ponsa Mas van obrir un taller de reparació de rellotges a la ciutat de Manresa. L'any 1965 Salvador Tous fill es casa amb Rosa Oriol, i tots dos continuen el negoci familiar, que més tard s'expansionarà mundialment amb la creació del símbol que caracteritza la marca: l'os. El 1996 va obrir-se la primera joieria Tous internacional per excel·lència, i quatre anys després va sortir a la venda la primera col·lecció d’accessoris i complements. L'any 2004, Tous assoleix ja 200 botigues arreu del món, i obre nous punts de venda a París i Nova York. L'empresa l'any 2008 va haver d'inaugurar una nova seu, perquè aquesta es pogués adaptar a les necessitats de l'increment de la cadena. Per a donar imatge de la marca, el 2007 Tous va fitxar Kylie Minogue, i l'any 2011, va ser Jennifer López qui va fer-ho.

Creació del símbol

El 1985, Rosa Oriol, s'inspira per crear un símbol que farà història. És en un dels seus viatges arreu del món, per distribuir els seus productes, quan veu un ós de peluix en un aparador d'una botiga de joguines i rememora els records de la seva infància, que la feien tan feliç. En aquell moment pensar a convertir-lo en una joia d'or en forma d'ós de peluix, el qual ara és un dels símbols més reconeguts entre les joieries, i un dels complements que no falta a la majoria de les dones. A partir d'aquest han sorgit altres dissenys, com un cotxe, una nina, una flor, una tulipa, que caracteritzen secundàriament la marca.

Presència internacional

Tous està present en més de 45 països amb més de 400 botigues a ciutats com Nova York, Mèxic i Tokio. Tot i això, mantén els seus orígens amb la seva botiga central a Barcelona.

Referències

Enllaços externs