Club de Roma: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
m Robot afegeix: fa:باشگاه رم
Línia 20: Línia 20:
[[es:Club de Roma]]
[[es:Club de Roma]]
[[et:Rooma Klubi]]
[[et:Rooma Klubi]]
[[fa:باشگاه رم]]
[[fi:Rooman Klubi]]
[[fi:Rooman Klubi]]
[[fr:Club de Rome]]
[[fr:Club de Rome]]

Revisió del 15:58, 8 juny 2008

El Club de Roma és una associació internacional creada el 8 d'abril de 1968 amb base a Alemanya que tracta amb diferents qüestions de política internacional. Els fundadors van ser Alexander King i Aurelio Peccei.

Va atraure l'atenció del públic amb l'informe The Limits to Growth ('Els límits del creixement'), publicat el 1972, i conegut com l'informe Meadows, on predeia que el creixement econòmic no podia continuar indefinidament degut a la disponibilitat limitada dels recursos naturals, concretament petroli. La crisis del petroli de 1973 va accentuar la preocupació sobre el problema. No obstant, algunes de les prediccions més temudes fetes pel Club de Roma dels anys 70 sobre l'esgotament de recursos no s'han complert.

Segons la seva pàgina web, el formen "científics, economistes, empresaris, funcionaris d'alt nivell, caps d'estat i ex-caps d'estat dels cinc continents que estan convençuts que el futur de la humanitat no està decidit i que cada ésser humà pot contribuir a la millora de les nostres societats."

Enllaços externs