Miquel Navarro: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
mCap resum de modificació
Línia 13: Línia 13:


== Obra ==
== Obra ==
*[[Font Pública]] - [[València]], 1984
*[[Font Pública]] (''la Pantera Rosa'' com també és coneguda popularment a València) - [[València]], 1984.
*[[El Fanalet]] - [[Quart de Poblet]], 1989
*[[El Fanalet]] - [[Quart de Poblet]], 1989.
*[[Oteando]] - [[Torrelavega]], 2000
*[[Oteando]] - [[Torrelavega]], 2000.
*[[La Mirada]] - [[Vitòria]], 2001
*[[La Mirada]] - [[Vitòria]], 2001.
*[[Cap de la lluna minvant]] - [[Mislata]], 2001
*[[Cap de la lluna minvant]] - [[Mislata]], 2001.
*[[El Parotet]] - [[València]], 2003
*[[El Parotet]] - [[València]], 2003.
*[[Mantis]] - [[Múrcia]], 2007
*[[Mantis]] - [[Múrcia]], 2007.


== Distincions ==
== Distincions ==

Revisió del 11:59, 25 juny 2008

Cap de la lluna minvant, escultura dedicada a Mislata.

Miquel Navarro (Mislata, 1945) és un pintor, escultor i gravador valencià.

Va estudiar en la Facultat de Belles Arts de Sant Carles a València. Va començar la seua carrera com a pintor el 1964 i a partir de 1972 es va centrar en l'escultura.

El 1973 va exposar la seua primera "Ciutat" en fang. Posteriorment va començar a utilitzar el ferro, ja que li permetia realitzar escultures més grans i resistents. El 1980 va realitzar la seua primera exposició a Nova York, posteriorment la seguirien altres a París, Berlín, Califòrnia, Mèxic i Florència entre molts altres llocs. L'any 1989 va fer l'escenografia per a dues obres de teatre.

Definix la seua obra com figurativa, esquemàtica i surrealista. El seu treball va de l’àmbit rural a l'urbà, de la naturalesa a l’àmbit l'industrial. Açò es deu al fet que està basat en les seues pròpies experiències i al fet que passara la seua infància a Mislata (un poble rural i a la mateixa vegada industrialitzat per les fàbriques de pell, sabó, paper de fumar i molins de farina que existien en aquella època).

L'any 2005, Miquel Navarro va fer donació d'un total de 512 obres a l'Institut Valencià d'Art Modern, 81 d'elles escultures, procedents del seu taller de Mislata i de la seua col·lecció particular. Amb ocasió de la donació, tot i haver portat una carrera internacional i d'haver tingut oportunitat de viure i crear a diferents països, va declarar sentir-se « fonamentalment valencià »[1].

Entre d'altres, té obra al Museu Guggenheim de Nova York, al Museu Guggenheim de Bilbao, a la Fundació Lambert de Brusel·les, al Centre d'Art Georges Pompidou de París, al Mie Prefectural Art Museum al Japó i al Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

Obra

Distincions

Referències

Enllaços externs