Diferència entre revisions de la pàgina «Òxid d'alumini»

Salta a la navegació Salta a la cerca
cap resum d'edició
m (Espais durs)
L'altra forma estable s'anomena <chem>\gamma-Al2O3</chem>. La seva estructura és la d'una [[espinel·la]] amb dèficit de cations. L'estructura és menys compacte, la qual cosa es tradueix en una densitat de 3,4 g/cm³, un 15 % inferior a la densitat de la forma <chem>\alpha-Al2O3</chem>. S'obté deshidratant l'hidròxid d'alumini, <chem>Al(OH)3</chem>, per sota dels 450 °C.<ref name=":0" />
 
D'altres formes (<chem>\delta-, \kappa-, \eta-, \rho-, \theta-</chem>i <chem>\chi-</chem>) s'obtenen per deshidratació de l'hidròxid d'alumini a baixes temperatures. Totes presenten una petita proporció d'anions [[hidròxid]], la qual disminueix amb l'augment de la temperatura. Les que s'obtenen per deshidratació per sota dels 600 °C (<chem>\gamma-, \eta-, \rho-, \chi-</chem>) pertanyen al grup <chem>\gamma</chem>, es poden formular com <chem>Al2O3 \cdot n H2O (0 < n < 0,6)</chem>, i s'anomenen alúmines activades, ja que adsorbeixenabsorbeixen i funcionen com a catalitzadors. Les altres són del grup <chem>\delta</chem> i s'obtenen per deshidratació de l'hidròxid d'alumini entre 600 i 1000 °C.<ref name=":1" />
 
== Procés de producció ==
* Revestiment de protecció per evitar l'oxidació dels [[ànode]]s de [[carboni]].
* Absorció de les emissions provinents de les cisternes.
* També és utilitzada per a l'assecatge de l'aire comprimit, ja que té la propietat d'adsorbirabsorbir i desorber l'aigua.
* A l'àrea sanitària de les pròtesis dentals, s'utilitza com a base de l'estructura de corones i ponts proporcionant gran duresa i resistència, lleugeresa i translucidesa.
* En molins d'esmalts ceràmics com pedres de mòlta (a manera de les pedres que s'empassen les aus per triturar els grans a la pedrer)
7.043

modificacions

Menú de navegació