Diferència entre revisions de la pàgina «Literatura infantil»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Bot elimina espais sobrants
m (un parell d'enllaços)
m (Bot elimina espais sobrants)
Per als qui pensen que es tracta d'obres més curtes, se sol objectar l'existència de contes i [[Microrelat|microrelats]], de la mateixa manera que es contraposa el [[còmic]] o la novel·la gràfica als qui afirmen que es tracta d'obres il·lustrades. Tampoc no és distintiva la funció moral o didàctica, ja que existeix tot un gènere adult de gran tradició que busca ensenyar i, a més, no tota la literatura infantil pretén transmetre un missatge ètic.
 
En definitiva, la manca de trets clars específics comporta que la divisió sorgeixi pel context d'aparició, com les col·leccions específiques o les indicacions d'edat a la contraportada. Aquestes edats varien segons els criteris editorials però, en general, s'accepten les següents divisions: prelectors, primers lectors (a vegades presenten una [[tipografia]] diferent) i fins als 10 i 12 anys, moment en què es passa a la literatura juvenil.
[[Fitxer:Carme Sole Vendrell Celiana.jpg|miniatura|Il·lustració de [[Carme Solé Vendrell]] per {{subratllat|Celiana and the underwater city}}]]
Des del punt de vista dels estudis literaris contemporanis, la literatura infantil ha assolit una nova dimensió, estretament relacionada amb la puixança de la il·lustració i l'excel·lència en la tasca editorial: la dimensió artística.
1.883.240

modificacions

Menú de navegació