Mona de nit: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m eliminant el camp autoritat, ja és a WD
Cap resum de modificació
Línia 14: Línia 14:
* ''[[Aotus zonalis]]''
* ''[[Aotus zonalis]]''
}}
}}
Les '''mones de nit''' (''Aotus'') són un [[gènere (biologia)|gènere]] de [[micos del Nou Món]], l'únic de la família dels [[aòtid]]s. Tenen una ampla difusió als boscs d'[[Amèrica Central]] i [[Amèrica del Sud|del Sud]], des del [[Panamà]] fins al [[Paraguai]] i el nord de l'[[Argentina]]. Les espècies que viuen a altituds superiors tendeixen a tenir un [[pelatge]] més espès que els micos que viuen al nivell del mar.
Les '''mones de nit''' (''Aotus'') són un [[gènere (biologia)|gènere]] de [[micos del Nou Món]], l'únic de la família dels [[aòtid]]s. Tenen una ampla difusió als boscs de [[Centre-amèrica]] i [[Sud-amèrica]], des de [[Panamà]] fins al [[Paraguai]] i el nord de l'[[Argentina]]. Les espècies que viuen a altituds superiors tendeixen a tenir un [[pelatge]] més espès que els micos que viuen al nivell del mar.


{{Aòtids}}
{{Aòtids}}

Revisió del 19:36, 10 juny 2020

Infotaula d'ésser viuMona de nit
Aotus Modifica el valor a Wikidata

mona de nit de Panamà Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdrePrimates
FamíliaAotidae
GènereAotus Modifica el valor a Wikidata
Illiger, 1811
Tipus taxonòmicSimia trivirgata
Espècies

Les mones de nit (Aotus) són un gènere de micos del Nou Món, l'únic de la família dels aòtids. Tenen una ampla difusió als boscs de Centre-amèrica i Sud-amèrica, des de Panamà fins al Paraguai i el nord de l'Argentina. Les espècies que viuen a altituds superiors tendeixen a tenir un pelatge més espès que els micos que viuen al nivell del mar.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mona de nit