Diferència entre revisions de la pàgina «Riscos de l'abús de la tecnologia»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Bot elimina espais sobrants
(Canvis menors, neteja AWB)
m (Bot elimina espais sobrants)
 
- N''omophobia'' (de ''no mobile phobia'' ): ansietat i irritació davant l'ausència o la poca proximitat d'un aparell mòbil.
 
- Síndrome de la vibració fantasma: alteració neurològica que provoca la sensació que el telèfon vibra, fins i tot quan l'afectat no té aquest dispositiu a sobre o quan el mòbil està apagat.
 
- Whatsappitis: lesió que provoca dolor a les articulacions de les mans per la prolungada i exagerada manipulació del teclat mòbil. Aquesta, fou diagnosticada per primer cop el nadal del 2013 a l'Hospital Universitari de Granada.
 
=== Propostes de regulació ===
Hi ha una gran part de la població que està preocupada per aquests possibles efectes i que per tal d'evitarlos ha creat plataformes com és el cas de [[Tecnoatenció]]. Aquesta ofereix "un servei de prevenció, orientació i tractament dels efectes de l'ús inadequat de les noves tecnologies, fent especial incidència en la població infantil i juvenil. Per tant, [https://tecnoatencio.blogspot.com.es/ Tecnoatenció] posa l'èmfasi en la distinció de l'ús de les TIC i l'abús, el que es podria considerar una dependència o addicció, amb l'objectiu de promoure l'ús responsable de les noves tecnologies, alertar del possibles riscos i detectar possibles situacions problemàtiques."
 
== Referències ==
682.398

modificacions

Menú de navegació