Diferència entre revisions de la pàgina «Ernst Georg Ravenstein»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
neteja i estandardització de codi
m (neteja i estandardització de codi)
m (neteja i estandardització de codi)
 
== Biografia ==
Ernst Georg Ravenstein va néixer en [[Frankfurt del Main]], [[Alemanya]]. Quan tenia 18 anys es va fer alumne d'[[August Heinrich Petermann]], fundador de la famosa revista científica de geografia ''[[Petermanns Geographische Mitteilungen]]''. Després de marxar a Anglaterra, va treballar durant 20 anys (1855-75) en el Departament de Topografia de la Secretaria de Guerra (''The War Office''). Va estar durant molt temps en els directoris de la ''Royal Statistical Society'' i de la [[Royal Geographical Society]] i va ser professor de Geografia en el Bedford College, en 1882 i 1883. Va ser el primer a rebre la medalla d'or de la Reina Victoria de la Royal Geographic Society (1902).
 
El seu ''Atles Sistemàtic'' (''Systematic Atles'') de 1884 va posar en la pràctica moltes de les útils idees de l'autor sobre els mètodes per ensenyar [[cartografia]]. El seu ''Mapa de l'Àfrica Equatorial'' (1884) va ser el mapa més destacat d'aquesta part del continent africà que s'havia fet fins a aquesta data.
== Patrons migratoris==
[[Fitxer:Ernst-Ravenstein-Balkans-Ethnic-Map-1880.jpg|miniatura|esquerra|Mapa etnogràfic de Turquia a Europa per Ernst Ravenstein.]]
E. G. Ravenstein va ser el demògraf que primer va parlar de les «lleis» de les migracions en analitzar des del punt de vista estadístic, els llocs de residència de la població anglesa de dos censos consecutius, a la fi del segle XIX.
 
Evidentment parlar de lleis en una anàlisi demogràfica sembla ser una cosa massa taxativa, i per això s'indica el terme entre cometes. Aquestes lleis serien doncs, una espècie d'estructures o [[Patró (model)|patrons]], és a dir, trets o característiques que poden observar-se mitjançant la comparació de les dades demogràfiques en els quals es reflecteixen els canvis espacials de la població.
 
Les seves conclusions, que s'apliquen en la seva major part a l'èxode rural, van ser les següents:<ref>RAVENSTEIN, E. G. "THE LAWS OF MIGRATION". London: ''Journal of the Royal Statistical Society'' - vol. 48, june, 1885, pp. 167 - 227.</ref><ref>RAVENSTEIN, E. G. "THE LAWS OF MIGRATION". London: ''Journal of the Royal Statistical Society'' - vol. 52, june, 1889, pp. 241-301.</ref>
2.018.815

modificacions

Menú de navegació