Vés al contingut

Segle XX aC: diferència entre les revisions

m
Enllaços a Google Llibres en català
m (Plantilla)
m (Enllaços a Google Llibres en català)
L'art egipci floreix a [[Tebes (Egipte)|Tebes]]. Es construeixen noves piràmides, on s'enterren els membres de la família reial envoltats de sumptuoses joies que els han d'acompanyar en la transició cap a l'altre món. Els murals accentuen la frontalitat de les figures. A Creta, es van representar sobretot animals i motius geomètrics en tombes i palaus.
 
A [[Babilònia]] es registren pràctiques homosexuals entre sacerdots, relacionades amb el culte d'[[Ixtar]] i ritus en els quals ballen transvestits, així com [[Prostitució sagrada|prostitució masculina sagrada]] en les temples.<ref>Karen Rhea Nemet-Nejat: [https://books.google.escat/books?id=lbmXsaTGNKUC&printsec=frontcover&dq=Daily+life+in+ancient+Mesopotamia&hl=ca&sa=X&ved=0ahUKEwjQ38fNpsLnAhWh2eAKHZXbCdsQ6AEIJzAA#v=onepage&q=Daily%20life%20in%20ancient%20Mesopotamia&f=false ''Daily life in ancient Mesopotamia''. Londres]: Greenwood Press, 1998. {{ISBN|0-313-29497-6}}</ref>
 
Es va escriure el [[mite d'Etana]], poema dedicat al rei homònim, una de les obres cabdals de la [[literatura mesopotàmica]].
2.732.279

modificacions