Vés al contingut

Josias Braun Blanquet: diferència entre les revisions

m
neteja i estandardització de codi
m (neteja i estandardització de codi)
m (neteja i estandardització de codi)
{{Infotaula persona}}
'''Josias Braun Blanquet''' nascut amb el nom de '''Josias Braun''' ([[Chur]], [[Suïssa]], 3 d'agost de 1884 – [[Montpeller]], [[França]], 20 de setembre de 1980) va ser un influent [[fitosociologia|fitosociòleg]] i [[botànic]].
 
Estudià com afeccionat la flora dels [[Alps]]. La qualitat del seu treball va fer que, gràcies a [[Eduard Rübel]], obtingués un lloc de treball com a « Privatdozent » a l'Escola politècnica federal de Zurich. Aviat però marxà a França, establint-se a Montpellier on va trobar Gabrielle Blanquet, que esdevindria la seva esposa; ell uniria el seu cognom al d'ella signant en endavant els seus treballs com « Josias Braun-Blanquet ».
El sistema de classificació de Braun-Blanquet utilitza el [[nom científic]] de les seves espècies més característiques com homònim, canviant el final del nom del [[gènere (biologia)|gènere]] a "-etum" i tractant el nom específic com un [[adjectiu]]. Així un tipus particular de prat mesotròfic estès per l'Europa occidental i dominat només per la gramínia ''[[Arrhenatherum elatius]]'' passa a dir-se [[Arrhenatheretum elatioris]] {{mida|1=Br.-Bl.}}.
 
Per a distingir entre comunitats de plantes similars dominades per les mateixes espècies, també s'inclouen en el nom el d'altres espècies importants (o característiques), seguint les mateixes regles. Així, un altre tipus de pastura mesotròfica europea però dominada per ''[[Centaurea nigra]]'' i ''Cynosurus cristatus'' – s'anomena [[Centaureo-Cynosuretum cristati|Centaureo nigrae-Cynosuretum cristati]] {{mida|1=Br.-Bl. & Tx.}}.
 
Si la segona espècie és característica però notablement menys dominant que la primera, el nom del gènere es pot fer servir com a adjectiu. Per exemple, el nom [[Pterocarpetum rhizophorosus]] designa un tipus de vegetació higròfila tropical on abunda ''[[Pterocarpus officinalis]]'' i hi és significant, però no prominent, el [[mangle]] ''Rhizophora mangle''.
2.455.930

modificacions