Castiglione d'Orcia: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m Tipografia
m neteja i estandardització de codi
Línia 8: Línia 8:


== Llocs d'interès ==
== Llocs d'interès ==
*''Rocca'' (Castell) de Tentennano, amb vistes a la ''[[frazione]]'' de Rocca d'Orcia. Va ser el centre de la lluita entre els Salimbeni i la República de Siena, que el va tornar a adquirir el 1408. En el segle XVI va tornar a ser objecte de disputa entre Siena i Florència.
* ''Rocca'' (Castell) de Tentennano, amb vistes a la ''[[frazione]]'' de Rocca d'Orcia. Va ser el centre de la lluita entre els Salimbeni i la República de Siena, que el va tornar a adquirir el 1408. En el segle XVI va tornar a ser objecte de disputa entre Siena i Florència.
*''Rocca Aldobrandesca''.
* ''Rocca Aldobrandesca''.
*Esglésies [[Art romànic|romàniques]] de ''Santa Maria Maddalena'' i ''Santi Stefano e Degna''. Aquesta última alberga una "Madonna amb el Nen" de [[Simone Martini]] i una "Madonna amb el Nen" de [[Pietro Lorenzetti]].
*Esglésies [[Art romànic|romàniques]] de ''Santa Maria Maddalena'' i ''Santi Stefano e Degna''. Aquesta última alberga una "Madonna amb el Nen" de [[Simone Martini]] i una "Madonna amb el Nen" de [[Pietro Lorenzetti]].



Revisió del 09:31, 3 ago 2020

Plantilla:Infotaula geografia políticaCastiglione d'Orcia
Imatge

Localització
Modifica el valor a Wikidata Map
 43° 01′ 00″ N, 11° 37′ 00″ E / 43.0167°N,11.6167°E / 43.0167; 11.6167
EstatItàlia
RegióToscana
Provínciaprovíncia de Siena Modifica el valor a Wikidata
CapitalCastiglione d'Orcia Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població2.144 (2023) Modifica el valor a Wikidata (15,13 hab./km²)
Geografia
Superfície141,66 km² Modifica el valor a Wikidata
Altitud540 m Modifica el valor a Wikidata
Limita amb
PatrociniEsteve màrtir Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Codi postal53023 Modifica el valor a Wikidata
Fus horari
Prefix telefònic0577 Modifica el valor a Wikidata
Identificador ISTAT052007 Modifica el valor a Wikidata
Codi del cadastre d'ItàliaC313 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcomune.castiglionedorcia.siena.it Modifica el valor a Wikidata

Castiglione d'Orcia és un comune (municipi) de la província de Siena, a la regió italiana de la Toscana, situat uns 90 km al sud-est de Florència i uns 40 km al sud-est de Siena, a la Vall de l'Orcia, a prop de l'antiga Via Càssia. L'1 de gener de 2018 la seva població era de 2.294 habitants.[1]

Limita amb els següents municipis: Abbadia San Salvatore, Castel del Piano, Montalcino, Pienza, Radicofani, San Quirico d'Orcia i Seggiano.

Història

L'assentament s'esmenta per primera vegada el 714, quan era possessió de la família Aldobrandeschi. El 1252 es va convertir en un comune independent, però va perdre la seva independència al segle següent a favor de la República de Siena, que el va confiar a famílies poderoses, com els Piccolomini i els Salimbeni. Posteriorment, Castiglione va formar part del Gran Ducat de Toscana i, a partir de 1861 del Regne d'Itàlia.

Llocs d'interès

  • Rocca (Castell) de Tentennano, amb vistes a la frazione de Rocca d'Orcia. Va ser el centre de la lluita entre els Salimbeni i la República de Siena, que el va tornar a adquirir el 1408. En el segle XVI va tornar a ser objecte de disputa entre Siena i Florència.
  • Rocca Aldobrandesca.
  • Esglésies romàniques de Santa Maria Maddalena i Santi Stefano e Degna. Aquesta última alberga una "Madonna amb el Nen" de Simone Martini i una "Madonna amb el Nen" de Pietro Lorenzetti.

Referències

  1. «Resident population on 1st January 2018» (en anglès). ISTAT. [Consulta: 8 febrer 2019].

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Castiglione d'Orcia