Diferència entre revisions de la pàgina «Aeronau»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Tipografia
m (Manteniment i estandardització de plantilles)
m (Tipografia)
 
La consecució d'un vent relatiu als perfils aerodinàmics suficient per enlairar-se és deguda al moviment dels perfils o ales dins d'una massa d'aire. Segons les configuracions d'ales, els aerodines s'anomenen:
* [[Avió|Avions]], quan volen gràcies a la pròpia capacitat de mantenir una velocitat de moviment, fent que el vent relatiu a les ales fixes de què disposa sigui prou per aguantar-se en la sustentació que generen. El seu precedent històric foren les [[Milotxa|milotxes]], que foren inventades a la [[Xina]] al voltant de l'any 500  aC i que van servir per fer investigacions prèvies als pioners de l'[[aviació]] abans de disposar d'instal·lacions adequades per fer assajos.
* [[Girodina|Girodines]], quan volen gràcies a la sustentació d'unes ales rotatives que conformen una [[hèlix]]. Aquest és el cas dels [[helicòpter]]s i dels [[autogir]]s. Tenen una maniobrabilitat extrema, no requereixen una pista tan llarga com les aeronaus convencionals, encara que la seua velocitat i capacitat de càrrega està limitada.
* [[Ornitòpter]]s, que volarien fent servir la reacció de batre unes superfícies sostenidores, dotades d'un moviment de batuda imitant als ocells. Es tracta d'una aplicació purament experimental.
1.969.971

modificacions

Menú de navegació