Diferència entre revisions de la pàgina «Ernst Georg Ravenstein»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Correccions lingüístiques
m (neteja i estandardització de codi)
m (Correccions lingüístiques)
E. G. Ravenstein va ser el demògraf que primer va parlar de les «lleis» de les migracions en analitzar des del punt de vista estadístic, els llocs de residència de la població anglesa de dos censos consecutius, a la fi del segle XIX.
 
Evidentment parlar de lleis en una anàlisi demogràfica sembla ser una cosa massa taxativa, i per això s'indica el terme entre cometes. Aquestes lleis serien doncs, una espècie d'estructures o [[Patró (model)|patrons]], és a dir, trets o característiques que poden observar-se mitjançant la comparació de les dades demogràfiques en els quals es reflecteixen els canvis espacials de la població.
 
Les seves conclusions, que s'apliquen en la seva major part a l'èxode rural, van ser les següents:<ref>RAVENSTEIN, E. G. "THE LAWS OF MIGRATION". London: ''Journal of the Royal Statistical Society'' - vol. 48, june, 1885, pp. 167 - 227.</ref><ref>RAVENSTEIN, E. G. "THE LAWS OF MIGRATION". London: ''Journal of the Royal Statistical Society'' - vol. 52, june, 1889, pp. 241-301.</ref>
1.258.297

modificacions

Menú de navegació