Museu dels Volcans: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot elimina espais sobrants
m neteja i estandardització de codi
Línia 11: Línia 11:
== Enllaços externs ==
== Enllaços externs ==
* {{ref-web|url=https://www.olotcultura.cat/?s=museu+dels+volcans |títol=programa del museu |editor= Olot Cultura}}
* {{ref-web|url=https://www.olotcultura.cat/?s=museu+dels+volcans |títol=programa del museu |editor= Olot Cultura}}
{{autoritat}}
{{Autoritat}}

[[Categoria:Museus de la Garrotxa|Volcans]]
[[Categoria:Museus de la Garrotxa|Volcans]]
[[Categoria:Edificis d'Olot]]
[[Categoria:Edificis d'Olot]]

Revisió del 16:04, 7 set 2020

Infotaula d'organitzacióMuseu dels Volcans
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusmuseu Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Part deMuseu de la Garrotxa Modifica el valor a Wikidata

Lloc webmuseus.olot.cat… Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Museu dels Volcans és la secció de ciències del Museu de la Garrotxa. Està situat a la torre Castanys, al bell mig del Parc Nou a Olot. Presenta els fenòmens vulcanològics amb maquetes, ordinadors tàctils, mòduls interactius i un simulador de terratrèmols, únic a Catalunya. També s'hi presenten els principals ecosistemes vegetals i animals.

Aquest museu integra: espais interiors —d'exposició permanent i temporal— i espais exteriors —amb el jardí botànic de vegetació natural olotina i el jardí de plantes medicinals. Presenta el medi físic de la Garrotxa incidint, per una banda, en els fenòmens sísmics i vulcanològics i, per l'altra, en els principals ecosistemes. Entendre quina és la naturalesa geològica de la terra i les causes dels terratrèmols i dels volcans, i quines són les principals característiques del vulcanisme és l'objectiu de la primera part del recorregut. La segona part està dedicada a explicar, mitjançant uns diorames, com són els principals ecosistemes de la Garrotxa. A més de conèixer com són els boscos de ribera, les fagedes, les rouredes, els alzinars, les zones no boscoses i els medis urbans, es presenta la gran diversitat d'espècies animals i vegetals que els habiten. L'exposició es complementa amb un muntatge audiovisual que parla de l'activitat sísmica i volcànica de la zona. El visitant hi pot viure una simulació d'un terratrèmol.

La visita al museu té l'objectiu de servir d'enllaç entre el públic visitant i el veritable museu de ciències naturals de la comarca, que és la mateixa natura.

Enllaços externs