Marina Arismendi: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m neteja i estandardització de codi
Línia 11: Línia 11:


== Biografia ==
== Biografia ==
Marina és filla de Rodney Arismendi ([[1913]]-[[1989]]), històric dirigent del Partit Comunista de l'Uruguai (PCU). També fou un dels fundadors del Front Ampli com a partit.
Marina és filla de [[Rodney Arismendi]] ([[1913]]-[[1989]]), històric dirigent del Partit Comunista de l'Uruguai (PCU). També fou un dels fundadors del Front Ampli com a partit.


Va ser senadora pel seu partit (el PCU) en diverses ocasions i el [[1992]], després de la renúncia de Jaime Pérez, va assumir com a Secretària General del PCU. Va ocupar aquest lloc fins a l'any [[2006]].
Va ser senadora pel seu partit (el PCU) en diverses ocasions i el [[1992]], després de la renúncia de Jaime Pérez, va assumir com a Secretària General del PCU. Va ocupar aquest lloc fins a l'any [[2006]].

Revisió del 13:20, 21 set 2020

Infotaula de personaMarina Arismendi

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement30 maig 1949 Modifica el valor a Wikidata (74 anys)
Montevideo (Uruguai) Modifica el valor a Wikidata
  Ministra de Desenvolupament Social
1 de març de 2005 – 1 de març de 2010
← Ningú
Activitat
OcupacióMestra
PartitFront Ampli
Família
PareRodney Arismendi Modifica el valor a Wikidata

Marina Arismendi (Montevideo, 30 de maig de 1949) és una política uruguaiana, mestra de primària, i membre del Partit Comunista de l'Uruguai, que forma part del Front Ampli, que actualment governa el país. Va exercir el càrrec de Ministra de Desenvolupament Social entre 2005 i 2010.

Biografia

Marina és filla de Rodney Arismendi (1913-1989), històric dirigent del Partit Comunista de l'Uruguai (PCU). També fou un dels fundadors del Front Ampli com a partit.

Va ser senadora pel seu partit (el PCU) en diverses ocasions i el 1992, després de la renúncia de Jaime Pérez, va assumir com a Secretària General del PCU. Va ocupar aquest lloc fins a l'any 2006.

En assumir l'any 2005 Tabaré Vázquez com a President de l'Uruguai, la nomena titular del nou Ministeri de Desenvolupament Social (MIDES). Els seus objectius bàsics són en cas d'erradicar la pobresa, augmentar el nivell estudiantil i crear igualtat en la societat.

Les primeres accions d'Arismendi com a ministra van ser l'aplicació de l'anomenat Pla d'Emergència Social. El mateix inclou un estudi sobre les persones en situació d'extrema pobresa, partint de la qual es lliura a les mateixes per un període limitat una suma de diners. Com a contrapartida els beneficiats estan obligats a controlar la seva salut i a rebre educació. A més, integra el projecte de l'assignació de llocs de treball temporals per als seus beneficiaris.

A mitjan any 2006, l'oposició va presentar una sèrie de denúncies contra Arismendi, acusant-la de nepotisme. La ministra va contestar-hi, i no s'han produït conseqüències del fet.


Precedida per:
Ningú
Ministra de Desenvolupament Social
2005 –- 2010
Succeïda per:
Ana Olivera

Enllaços externs