Vés al contingut

Sabana: diferència entre les revisions

m
Revertides les edicions de 195.77.188.250. Si penseu que és un error, deixeu un missatge a la meva discussió.
(Hola)
Etiquetes: Revertida editor visual Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
m (Revertides les edicions de 195.77.188.250. Si penseu que és un error, deixeu un missatge a la meva discussió.)
Etiqueta: Reversió
La sabana és una [[praderia]] dins un [[clima tropical]]. Hi acostuma a haver-hi arbres i arbusts dispersos, però hi domina la vegetació herbàcia.
 
El [[clima]] calent de la sabana té un dèficit hídric més o menys acusat. Malgrat que la precipitació analanual pot ser major que l'[[evapotranspiració]], normalment hi ha una estació seca, que dura un mínim de 8 setmanes, en què la pluviometria és molt baixa o inexistent, i una estació humida en els mesos amb pluja suficient per al creixement de la vegetació. El total de pluja és molt variable, des de 250 a 2.000 litres l'any. Algunes sabanes s'inunden temporalment pel [[Drenar (hidrologia)|drenatge]] lent o per la crescuda de [[rius]] o [[llac]]s.
 
Les temperatures a les sabanes són molt altes sense gaire variació al llarg de l'any (hi ha més variació entre el dia i la nit). Cap al final de l'estació seca, és quan fa més calor. La pluja cau amb una temperatura molt elevada i el que fa baixar més la temperatura és la major nuvolositat. En alguns casos, es troben en altiplans a alçades de més de 2.000 metres i, aleshores, les temperatures disminueixen aproximadament 0,5 graus Celsius per cada 100 metres d'increment d'altitud.
1.645

modificacions