Komandarm de 2n Rang: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m |miniatura|right -> |miniatura
Cap resum de modificació
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
Línia 2: Línia 2:
[[fitxer:Red Army Com Army2 1940.png|miniatura|Insignia de ''Komandarm de 2n Rang'' per la punta de la solapa del abric o jaqueta.]]
[[fitxer:Red Army Com Army2 1940.png|miniatura|Insignia de ''Komandarm de 2n Rang'' per la punta de la solapa del abric o jaqueta.]]


'''Komandarm de 2n Rang''' ([[rus]]:Командарм 2-го ранга), traduït com a "''Comandant d'Exèrcit de 2n Rang''" va ser un [[rang militar]] de l'[[Exèrcit Roig]]. ''Komandarm'' és la contracció de ''Comandant d'Exèrcit'' («командующий армией»). Va ser creat pel [[Comitè Central Executiu de la Unió Soviètica]] i el [[Consell de Comissaris del Poble]] el 23 de setembre de 1935 mitjançant el decret "Per la introducció de dades personals en els rangs militars de l'Exèrcit Roig", i derogat el 7 de maig de 1940 pel decret "Per l'establiment dels rangs militars d'alt comandament a l'Exèrcit Roig".
'''Komandarm de 2n Rang''' ([[rus]]:командарм 2-го ранга), traduït com a "''Comandant d'Exèrcit de 2n Rang''" va ser un [[rang militar]] de l'[[Exèrcit Roig]]. ''Komandarm'' és la contracció de ''Comandant d'Exèrcit'' («командующий армией»). Va ser creat pel [[Comitè Central Executiu de la Unió Soviètica]] i el [[Consell de Comissaris del Poble]] el 23 de setembre de 1935 mitjançant el decret "Per la introducció de dades personals en els rangs militars de l'Exèrcit Roig", i derogat el 7 de maig de 1940 pel decret "Per l'establiment dels rangs militars d'alt comandament a l'Exèrcit Roig".


Estava situat entre els rangs de ''[[Komandarm de 1r Rang]]'' i el de ''[[Komkor]]''. Equivalia al rang de ''Comissari de 2n Rang per a la Seguretat de l'Estat''.
Estava situat entre els rangs de ''[[Komandarm de 1r Rang]]'' i el de ''[[Komkor]]''. Equivalia al rang de ''Comissari de 2n Rang per a la Seguretat de l'Estat''.

Revisió del 15:15, 10 oct 2020

Insignía de Comandant d'Exèrcit de 2n Rang. El fons depenia de l'especialitat de la unitat.
Insignia de Komandarm de 2n Rang per la punta de la solapa del abric o jaqueta.

Komandarm de 2n Rang (rus:командарм 2-го ранга), traduït com a "Comandant d'Exèrcit de 2n Rang" va ser un rang militar de l'Exèrcit Roig. Komandarm és la contracció de Comandant d'Exèrcit («командующий армией»). Va ser creat pel Comitè Central Executiu de la Unió Soviètica i el Consell de Comissaris del Poble el 23 de setembre de 1935 mitjançant el decret "Per la introducció de dades personals en els rangs militars de l'Exèrcit Roig", i derogat el 7 de maig de 1940 pel decret "Per l'establiment dels rangs militars d'alt comandament a l'Exèrcit Roig".

Estava situat entre els rangs de Komandarm de 1r Rang i el de Komkor. Equivalia al rang de Comissari de 2n Rang per a la Seguretat de l'Estat.

Al crear-se el 1935 va concedir-se a 10 comandants militars; però tres anys després, va augmentar molt. A finals de la dècada de 1930, a causa del creixement demogràfic, augmentà el nombre de Komandarm de 2a a l'Exèrcit Roig (21 abans de juny de 1941). Amb la introducció del rang de general el 1940, la majoria dels Komandarms de 2a (12) van rebre el rang de tinent general; 7 van ser promoguts a coronel general i 2, a General d'Exèrcit.

La Insígnia

La insígnia de rang de Komandarm de 2n rang és de 4 diamants, però a diferència del rang de konandarm de 1r rang, no hi ha cap estrella.

Llista de Komandarms de 2n rang

Amb l'aprovació del decret sobre l'aprovació dels oficials superiors i oficials a l'Exèrcit Roig el 20 de novembre de 1935, van ser promoguts al rang de Komandarm de 2n rang:

La resta de Komandarms de 2n rang van ser: