Diferència entre revisions de la pàgina «George Phillips Bond»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
+ei
(Robot normalitza el nom dels paràmetres de la infotaula)
m (+ei)
Des de petit ajudà el seu pare en les observacions que realitzà en el [[Harvard College Observatory]], instal·lat a la [[Universitat Harvard]] i dotat d'un refractor acromàtic de 38cm d'obertura. Amb aquest instrument va poder, juntament amb el seu pare, descobrir [[Hiperió (satèl·lit)|Hiperió]], una nova lluna del planeta [[saturn (planeta)|Saturn]] (el 10 d'octubre de 1846); aquest descobriment el compartiren amb l'astrònom anglès [[William Lassell]], car tots dos equips hi treballaren, independent però simultàniament, la mateixa nit.
 
Seguint el camí del seu pare, realitzà extensos treballs sobre la possibilitat de situar i cartografiar els diferents estels per mitjans fotogràfics (1857), estudià la superfície planetària, intentà identificar la natura de la [[nebulosa d'Orió]] (M42) trobant-la espiral (1861), realitzà experiments sobre la brillantor intrínseca de la [[Lluna]] i del [[Sol]] així com seguiment de diversos [[Asteroide|asteroides]] i [[Cometa|cometes]].
 
Després del seu relatiu fracàs en examinar la Nebulosa d'Orió, dedicà molt de temps a estudiar-la extensivament: catalogà, posicionà i mesurà la brillantor de les seves distintes estrelles, dibuixà les seves diferents parts i publicà diversos treballs sobre la seva possible natura. Fins a la seva mort, el 1865, va estar treballant i publicant articles i estudis diversos sobre aquesta.
46.118

modificacions

Menú de navegació