Ictiologia: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Correcció d'enllaç
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
{{Zoologia|Imatge:Coelacanth.png}}
{{Zoologia|Imatge:Coelacanth.png}}
[[Imatge:Mosaico Pez Casa Anfiteatro Mérida.jpg|thumb|290 px|Peix en un mosaic romà d'Emerita Augusta]]
[[Imatge:Mosaico Pez Casa Anfiteatro Mérida.jpg|thumb|290 px|Peix en un mosaic romà d'Emerita Augusta]]
La '''ictiologia''' es una branca de la [[zoologia]] dedicada a l'estudi dels [[peix]]os. Aquesta inclou els [[osteïctis]] (peixos ossis) , els [[condricti]]s (peixos cartilaginosos) tals com el [[tauró]] i la [[rajada]] i els [[agnat]]s (peixos sense mandíbula). S'estima que hi ha al voltant de 25.000 espècies descrites i que cada any en són descrites oficialment 250 de noves. La dificultat en la classificació radica en la gran varietat que han assolit durant el procés evolutiu i l'accessibilitat dels humans al mitjà aquàtic. Per altra banda la ictiologia a més s'ocupa de la [[biologia]] i [[etologia]] dels peixos.
La '''ictiologia''' és una branca de la [[zoologia]] dedicada a l'estudi dels [[peix]]os. Aquesta inclou els [[osteïctis]] (peixos ossis) , els [[condricti]]s (peixos cartilaginosos) tals com el [[tauró]] i la [[rajada]] i els [[agnat]]s (peixos sense mandíbula). S'estima que hi ha al voltant de 25.000 espècies descrites i que cada any en són descrites oficialment 250 de noves. La dificultat en la classificació radica en la gran varietat que han assolit durant el procés evolutiu i l'accessibilitat dels humans al mitjà aquàtic. Per altra banda la ictiologia a més s'ocupa de la [[biologia]] i [[etologia]] dels peixos.


La pràctica de la ictiologia està estretament emparentada amb la [[biologia marina]], la [[limnologia]] i l'[[oceanografia]].
La pràctica de la ictiologia està estretament emparentada amb la [[biologia marina]], la [[limnologia]] i l'[[oceanografia]].

Revisió del 21:12, 1 set 2008

Article del grup de

Zoologia


Branques de la zoologia

Antrozoologia · Aracnologia
Conquiliologia · Entomologia
Etologia · Herpetologia
Ictiologia · Malacologia
Mastologia · Neuroetologia
Ornitologia · Paleozoologia
Planctologia

Zoòlegs destacats

Georges Cuvier · Charles Darwin
William Kirby · Carl von Linné
Konrad Lorenz · Thomas Say
Alfred Russel Wallace · més...

Història

Història de la zoologia

Peix en un mosaic romà d'Emerita Augusta

La ictiologia és una branca de la zoologia dedicada a l'estudi dels peixos. Aquesta inclou els osteïctis (peixos ossis) , els condrictis (peixos cartilaginosos) tals com el tauró i la rajada i els agnats (peixos sense mandíbula). S'estima que hi ha al voltant de 25.000 espècies descrites i que cada any en són descrites oficialment 250 de noves. La dificultat en la classificació radica en la gran varietat que han assolit durant el procés evolutiu i l'accessibilitat dels humans al mitjà aquàtic. Per altra banda la ictiologia a més s'ocupa de la biologia i etologia dels peixos.

La pràctica de la ictiologia està estretament emparentada amb la biologia marina, la limnologia i l'oceanografia.