Vés al contingut

Aràbia Feliç: diferència entre les revisions

correció ortotipogràfica
m (Robot posa la plantilla autoritat)
(correció ortotipogràfica)
'''Aràbia Feliç''' (en [[llatí]] Arabia Felix) és el nom donat en llatí a l'Antiguitat a una de les tres parts en què es dividia la península àrab juntament amb l'Aràbia Pètria i l'Aràbia Deserta, i que alguns geògrafs restringeixen al seu cantó sud-occidental, ocupant aproximadament el territori de l'actual [[Iemen]].
 
Aquesta àrea rep una precipitació moderada, és de relleu una mica muntanyós en algunes zones, i és molt més humida i verda que la resta de la península. Entre els seus productes altament valorats a l'Antiguitat i a l'[[edat mitjana|Edat Mitjana]] hi ha el cafè, exportat des del port de [[Mokha]], i l'[[encens]]. Això li valgué el títol d'Aràbia Feliç, ja des dels grecs, Eudemona Arabia, terme que es traduí al llatí literalment, amb el significat inicial de fèrtil o productiva; només més tard la paraula prengué el significat de feliç.
 
L'any 26 aC [[August]] ordenà una expedició militar per conquerir aquest territori, sota el comandament d'Eli Gal, però la campanya fou ràpidament aturada el 25 aC a causa de les grans pèrdues de tropes per culpa de la gana i les malalties.
Usuari anònim