Dècada de l'1 aC: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Tipografia
m Tipografia
Línia 1: Línia 1:
{{dècada|1|aC}}
{{dècada|1|aC}}


La '''dècada de l'1 aC''' és el període que comprèn els darrers nou anys abans de l'[[Era Comuna]], des del [[9 aC]] fins a l'[[1 aC]]. Encara que pròpiament no és una [[dècada]] (no té dura deu anys sinó nou) se l'anomena així seguint la convenció de les dècades com a períodes entre anys acabats en 9 i anys acabats en 0, malgrat que en aquest cas no és completa perquè no existeix l'[[any zero]]. És un dels dos casos en els que això passa, juntament amb la [[dècada de l'1 dC]].
La '''dècada de l'1 aC''' és el període que comprèn els darrers nou anys abans de l'[[Era Comuna]], des del [[9 aC]] fins a l'[[1 aC]]. Encara que pròpiament no és una [[dècada]] (no té dura deu anys sinó nou) se l'anomena així seguint la convenció de les dècades com a períodes entre anys acabats en 9 i anys acabats en 0, malgrat que en aquest cas no és completa perquè no existeix l'[[any zero]]. És un dels dos casos en els que això passa, juntament amb la [[dècada de l'1 dC]].


== Esdeveniments ==
== Esdeveniments ==
Línia 8: Línia 8:


== Personatges destacats ==
== Personatges destacats ==
* [[August]], emperador [[Imperi Romà|romà]] ([[27 aC]]-[[14]]).
* [[August]], emperador [[Imperi Romà|romà]] ([[27 aC]]-[[14]]).


== Vegeu també ==
== Vegeu també ==

Revisió del 07:40, 3 gen 2021

La dècada de l'1 aC és el període que comprèn els darrers nou anys abans de l'Era Comuna, des del 9 aC fins a l'1 aC. Encara que pròpiament no és una dècada (no té dura deu anys sinó nou) se l'anomena així seguint la convenció de les dècades com a períodes entre anys acabats en 9 i anys acabats en 0, malgrat que en aquest cas no és completa perquè no existeix l'any zero. És un dels dos casos en els que això passa, juntament amb la dècada de l'1 dC.

Esdeveniments

Personatges destacats

Vegeu també

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Dècada de l'1 aC