Meganeura monyi: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Tipografia
m Tipografia
Línia 4: Línia 4:
| autoritat = [[Charles Brongniart|C. Brongniart]], 1893
| autoritat = [[Charles Brongniart|C. Brongniart]], 1893
}}
}}
'''''Meganeura monyi''''' és una espècie d'[[insecte]] [[Paleòpters|paleòpter]] que va viure al [[període Carbonífer]] (fa uns 300 milions d'anys). Era semblant i està relacionat amb els [[anisòpters]] actuals, però era molt més gran. Amb una envergadura de més de 75 cm, és l'[[espècie]] d'insecte volador més gran coneguda de la història de la [[Terra]] (''[[Meganeuropsis|Meganeuropsis permiana]]'', del [[Permià]], és un altre candidat). Era un animal predador que s'alimentava d'altres insectes i fins i tot petits [[amfibis]].
'''''Meganeura monyi''''' és una espècie d'[[insecte]] [[Paleòpters|paleòpter]] que va viure al [[període Carbonífer]] (fa uns 300 milions d'anys). Era semblant i està relacionat amb els [[anisòpters]] actuals, però era molt més gran. Amb una envergadura de més de 75 cm, és l'[[espècie]] d'insecte volador més gran coneguda de la història de la [[Terra]] (''[[Meganeuropsis|Meganeuropsis permiana]]'', del [[Permià]], és un altre candidat). Era un animal predador que s'alimentava d'altres insectes i fins i tot petits [[amfibis]].





Revisió del 16:28, 7 gen 2021

Infotaula d'ésser viuMeganeura monyi
Meganeura Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Període
Estat de conservació
Fòssil
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumArthropoda
ClasseInsecta
OrdreMeganisoptera
FamíliaMeganeuridae
SubfamíliaMeganeurinae
GènereMeganeura Modifica el valor a Wikidata
C. Brongniart, 1893

Meganeura monyi és una espècie d'insecte paleòpter que va viure al període Carbonífer (fa uns 300 milions d'anys). Era semblant i està relacionat amb els anisòpters actuals, però era molt més gran. Amb una envergadura de més de 75 cm, és l'espècie d'insecte volador més gran coneguda de la història de la Terra (Meganeuropsis permiana, del Permià, és un altre candidat). Era un animal predador que s'alimentava d'altres insectes i fins i tot petits amfibis.