Egon Ledec: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 3: Línia 3:
{{IniciBio}} va ser un violinista i compositor txec d'origen jueu.
{{IniciBio}} va ser un violinista i compositor txec d'origen jueu.


Egon Ledeč va néixer a Kostelec nad Orlici, fill de Samuel i Luisa Ledeč de soltera Stasna. Ledeč va ser un dels artistes enviats a Theresienstadt i es mostra com a concertino a l'orquestra de ''Karel Ančerla'' la pel·lícula de propaganda nazi ''Theresienstadt: A Documentary Film from the Jewish Settlement Area''. Va ser transportat a Auschwitz el 16 d'octubre de 1944 juntament amb [[Gideon Klein]], [[Viktor Ullmann]], [[Rafael Schächter]], i [[Franz Eugen Klein]], a part de Gideon Klein, els altres quatre músics van ser assassinats immediatament a l'arribada.<ref name="Egon">http://holocaustmusic.ort.org/places/theresienstadt/ledec-egon/</ref> Gideon Klein va morir en la liquidació del campament de Fürstengrube al gener de 1945.


== Notes ==

{{referències}}
Egon Ledeč (Kostelec nad Orlicí, 16 de març de 1889 - Auschwitz,octubre de 1944) Ledeč va ser un dels artistes enviats a Theresienstadt i es mostra com a concertino a l'orquestra de Karel Ančerla la pel·lícula de propaganda nazi Theresienstadt: A Documentary Film from the Jewish Settlement Area. Va ser transportat a Auschwitz el 16 d'octubre de 1944 juntament amb Gideon Klein, Viktor Ullmann, Rafael Schächter, i Franz Eugen Klein, a part de Gideon Klein, els altres quatre músics van ser assassinats immediatament a l'arribada. [1] Gideon Klein va morir en la liquidació del campament de Fürstengrube al gener de 1945. Egon Ledeč va néixer el 16 de març de 1889 a Kostelec nad Orlici, fill de Samuel i Luisa Ledeč de soltera Stasna.


{{ORDENA:Ledec, Egon}}
{{ORDENA:Ledec, Egon}}
[[Categoria:Violinistes txecs]]
[[Categoria:Violinistes txecs]]
[[Categoria:Compositors txecs del segle XX]]
[[Categoria:Compositors txecs del segle XX]]

<ref name="trust"></ref>

Revisió del 21:08, 20 gen 2021

Infotaula de personaEgon Ledec
Biografia
Naixement16 març 1889 Modifica el valor a Wikidata
Mort24 octubre 1944 Modifica el valor a Wikidata (55 anys)
Gueto de Theresienstadt (Txecoslovàquia) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor Modifica el valor a Wikidata
InstrumentViolí Modifica el valor a Wikidata
Cronologia
16 octubre 1944-18 octubre 1944Transport Er from Theresienstadt,Ghetto,Czechoslovakia to Auschwitz Birkenau,Extermination Camp,Poland on 16/10/1944 (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 39350789 Modifica el valor a Wikidata

Egon Ledec (16 de març de 1889 - Gueto de Theresienstadt, 24 d'octubre de 1944) va ser un violinista i compositor txec d'origen jueu.

Egon Ledeč va néixer a Kostelec nad Orlici, fill de Samuel i Luisa Ledeč de soltera Stasna. Ledeč va ser un dels artistes enviats a Theresienstadt i es mostra com a concertino a l'orquestra de Karel Ančerla la pel·lícula de propaganda nazi Theresienstadt: A Documentary Film from the Jewish Settlement Area. Va ser transportat a Auschwitz el 16 d'octubre de 1944 juntament amb Gideon Klein, Viktor Ullmann, Rafael Schächter, i Franz Eugen Klein, a part de Gideon Klein, els altres quatre músics van ser assassinats immediatament a l'arribada.[1] Gideon Klein va morir en la liquidació del campament de Fürstengrube al gener de 1945.

Notes