Serpent marí: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegeix: nn:Lindorm
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
[[Image:Sea serpent.jpg|thumb|right|350px|Un serpent marí del llibre ''Historia de gentibus septentrionalibus'' de l'autor [[Olaus Magnus]] ([[1555]]).]]
[[Image:Sea serpent.jpg|thumb|right|350px|Un serpent marí del llibre ''Historia de gentibus septentrionalibus'' de l'autor [[Olaus Magnus]] ([[1555]]).]]
Un '''serpent marí''' és qualsevol tipus de [[monstre marí]] allargat i de forma serpentina, i no cal que sigui una [[serp]]. Hi ha casos ocasionals en què es dóna notícia de criatures elongades i serpentines a l'oceà, i en altres casos hi ha múltiples observadors.
Un '''serpent marí''' és qualsevol tipus de [[monstre marí]] allargat i de forma serpentina, i no cal que sigui una [[serp]]. Hi ha casos ocasionals en què es dóna notícia de criatures allargades i serpentines a l'oceà, i en altres casos hi ha múltiples observadors.


==Descripció==
==Descripció==

Revisió del 18:20, 20 set 2008

Un serpent marí del llibre Historia de gentibus septentrionalibus de l'autor Olaus Magnus (1555).

Un serpent marí és qualsevol tipus de monstre marí allargat i de forma serpentina, i no cal que sigui una serp. Hi ha casos ocasionals en què es dóna notícia de criatures allargades i serpentines a l'oceà, i en altres casos hi ha múltiples observadors.

Descripció

Els anomenats "serpents marins" han estat descrits des de l'antiguitat. El Leviatà bíblic és descrit com una "serp torta". Al segle XVII tingueren lloc la majoria de vistes a la costa de Nova Anglaterra, inclosa una durant la reunió de la Linnean Society el 18 d'agost del 1817. Fins i tot es donà el nom de Scoliophis atlanticus a una serp terrestre, pensant que era la forma juvenil d'un serpent marí.

La vista més famosa d'un serpent marí és probablement el que fou descrit per oficials i tripulants de l'HMS Daedalus el 1848, quan estaven en ruta cap a Santa Hel·lena al sud de l'Atlàntic.

Vegeu tambié