Diferència entre revisions de la pàgina «Antoni I de Portugal»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Gramàtica
m (Gramàtica)
 
Al seu retorn a Portugal, Antoni intentà fer valer els seus drets sobre la corona però les seves pretensions foren negades i les Corts Portugueses escolliren el seu oncle [[Enric I de Portugal|Enric ''el Cardenal'']]. A la mort d'aquest el [[1580]] la regència del regne fou assumida per la ''Junta Governativa'', formada per cinc governadors.
 
A partir d'aquell moment la corona portuguesa fou disputada per diversos descendents de la [[dinastia Avís]]. Així se la disputaren [[Caterina de Portugal i de Bragança|Caterina de Portugal]], filla de l'infant [[Eduard de Portugal i d'Aragó|Eduard de Portugal]], el seu nebot [[Rainuccio Farnesi]], [[Felip II de Castella]] i el mateix Antoni de Portugal. Rainuccio era l'hereu més proper al tractar-se d'un mascle i esdevenir-ho per línia masculina, igual que Constança. [[Felip II de Castella]] esdevenia, darrere d'ells, pretendent alen ser nét de [[Manuel I de Portugal]], però ho era per línia femenina i a més era estranger. Antoni també era nét de Manuel I però, tot i la seva legitimitació, havia nascut fora del matrimoni del seu pare.
 
Antoni de Portugal confiant en l'hostilitat popular a un rei castellà, es va presentar com a candidat alternatiu a Felip II. Es va esforçar per provar el casament dels seus pares, però no pogué mostrar cap prova. Antoni va rebre el suport de les classes baixes i del clergat inferior mentre Felip II va subornar les classes altes amb [[or]] procedent de les [[Índies Occidentals]], aquestes classes veien la unió personal de Portugal amb Castella i Aragó altament profitosa a la seva causa.
1.520.719

modificacions

Menú de navegació