Vés al contingut

Ramon de Berenguer i de Llobet: diferència entre les revisions

cap resum d'edició
(Pàgina nova, amb el contingut: «'''Ramon de Berenguer i de Llobet''' (Girona 26 de gener de 1870 - 23 de desembre de 1928) va ser un aristòcrata, industrial i polític català. Era co...».)
 
Cap resum de modificació
'''Ramon de Berenguer i de Llobet''' ([[Girona]] 26 de gener de 1870 - 23 de desembre de 1928) va ser un aristòcrata, industrial i polític català. Era [[comte de Berenguer]], títol pontifici atorgat a la seva família al segle XVIII i [[marquès de Garcillán|marquès consort de Garcillán]].
 
Va ser l'impulsor i propietari de les centrals elèctriques de [[Central elèctricaElèctrica de Vilanna|Vilanna]] i de [[Central elèctricaElèctrica de Bescanó|Bescanó]], projectades per l'arquitecte [[Joan Roca i Pinet]]; així com de la del Molí de Girona i una altra d'electroquímica al carrer de Migdia de la mateixa ciutat.
 
Com a polític es troba enquadrat en el Partit Conservador d'[[Antonio Maura]] i fou diputat provincial de la [[Mancomunitat de Catalunya]] des del 1919 fins a la supressió de l'entitat el 1925. A partir d'aquí, es troba relacionat en diferents càrrecs polítics fins que morí.
20.982

modificacions