Diferència entre revisions de la pàgina «Eslàlom (esquí)»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Tipografia
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils Advanced mobile edit
m (Tipografia)
 
Joint regulations for alpine skiing|pàgina=79|citació=661.4 Correct Passage|mes=juliol|any=2020}}</ref> La velocitat màxima aconseguida és d'uns 35 km / h. Juntament amb l'eslàlom gegant, forma part de les disciplines tècniques de l'esquí alpí, a diferència de les disciplines de velocitat (costa avall i supergegant).
 
En aquesta categoria el recorregut és més curt que en totes les altres, però el nombre de portes és més gran (entre 55 i 75) i la distància entre elles entre 75 cm i 15  metres, sent aquestes portes un simple pal, en comptes de dos pals com en les altres modalitats. Aquesta disciplina necessita una habilitat més gran, ja que els girs són més tancats i complicats que en les altres, en les que la velocitat és molt més gran, en ser girs més oberts. El guanyador es decideix fent dues mànegues amb diferents traçats i guanya aquell en què la suma dels dos temps sigui menor.
 
=== Equipament ===
 
== Eslàlom gegant ==
Reduint les distàncies entre portes a una distància mínima de 5  metres i amb menys portes que l'eslàlom -s'exigeix un mínim de 30 portes- el traçat requereix girs més tancats que les proves de velocitat. Es realitzen dos descensos per recorreguts amb diferents traçats durant el mateix dia. El guanyador és aquell en què la suma dels dos temps sigui menor.
 
=== Equipament ===
La invenció dels esquís "[[carving]]" va escurçar molt les mesures dels esquís de Gegant. Per incrementar la seguretat, a la temporada 2003-2004 la FIS va incrementar el radi de gir fins als 21  metres i va establir que la mesura mínima dels esquís havien de ser de 185 cm per a homes i 180 cm per a dones. No obstant això, per a la temporada 2007-2008 s'ha aprovat l'augment del radi de gir fins als 27  metres per a homes i 23 per a dones.
 
== Referències ==
1.858.628

modificacions

Menú de navegació