Picot negre bec d'ivori: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m neteja i estandardització de codi
Recuperant 0 fonts i marcant-ne 1 com a no actives.) #IABot (v2.0.8
Línia 5: Línia 5:
* ''[[Cuban Ivory-billed Woodpecker|Campephilus p. bairdii]]''
* ''[[Cuban Ivory-billed Woodpecker|Campephilus p. bairdii]]''
}}
}}
El '''picot negre bec d'ivori''' o <ref>[http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/233/Fitxes/catal%C3%A0/P/330/ Comissió dels Noms dels Ocells en Català. Diccionari dels ocells del món: Ocells no passeriformes. Fundació Barcelona Zoo; Institut Català d'Ornitologia; TERMCAT, Centre de Terminologia]</ref>'''picot de bec d'ivori'''<ref>[http://www.tv3.cat/pprogrames/elmediambient/meaSeccio.jsp?seccio=reportatge&id=999 Reportatge a [[TV3]] on es fa referència al picot de bec d'ivori] Rev. 14/06/2013 {{ca}}</ref> (''Campephilus principalis'') és una [[espècie]] d'[[ocell]] de la [[Família (biologia)|família]] dels [[pícid]]s. És considerada oficialment com en perill d'extinció i, de fet, fins al 2005 es considerava completament extingida. En els anys [[2004]] i [[2005]] s'han produït albiraments de, almenys, un mascle a [[Arkansas]], així com confirmacions a partir dels sons que fa l'au que són molt diferents dels quals fan altres membres de la família Picidae.
El '''picot negre bec d'ivori''' o <ref>[http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/233/Fitxes/catal%C3%A0/P/330/ Comissió dels Noms dels Ocells en Català. Diccionari dels ocells del món: Ocells no passeriformes. Fundació Barcelona Zoo; Institut Català d'Ornitologia; TERMCAT, Centre de Terminologia]</ref>'''picot de bec d'ivori'''<ref>[http://www.tv3.cat/pprogrames/elmediambient/meaSeccio.jsp?seccio=reportatge&id=999 Reportatge a [[TV3]] on es fa referència al picot de bec d'ivori]{{Enllaç no actiu|date=de maig 2021 |bot=InternetArchiveBot }} Rev. 14/06/2013 {{ca}}</ref> (''Campephilus principalis'') és una [[espècie]] d'[[ocell]] de la [[Família (biologia)|família]] dels [[pícid]]s. És considerada oficialment com en perill d'extinció i, de fet, fins al 2005 es considerava completament extingida. En els anys [[2004]] i [[2005]] s'han produït albiraments de, almenys, un mascle a [[Arkansas]], així com confirmacions a partir dels sons que fa l'au que són molt diferents dels quals fan altres membres de la família Picidae.


El picot de bec d'ivori mesura de 48 a 53 cm de longitud i pesa entre 450 i 570 g.
El picot de bec d'ivori mesura de 48 a 53 cm de longitud i pesa entre 450 i 570 g.

Revisió del 14:26, 18 maig 2021

Infotaula d'ésser viuPicot negre bec d'ivori
Campephilus principalis Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Dades
Pes13 g (pes al naixement) Modifica el valor a Wikidata
Període d'incubació de l'ou20 dies Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
En perill crític
UICN22681425 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAves
OrdrePiciformes
FamíliaPicidae
TribuCampephilini
GènereCampephilus
EspècieCampephilus principalis Modifica el valor a Wikidata
(Linnaeus, 1758)
Nomenclatura
Sinònims
Picus principalis Linnaeus, 1758
ProtònimPicus principalis Modifica el valor a Wikidata
Subespècies

El picot negre bec d'ivori o [1]picot de bec d'ivori[2] (Campephilus principalis) és una espècie d'ocell de la família dels pícids. És considerada oficialment com en perill d'extinció i, de fet, fins al 2005 es considerava completament extingida. En els anys 2004 i 2005 s'han produït albiraments de, almenys, un mascle a Arkansas, així com confirmacions a partir dels sons que fa l'au que són molt diferents dels quals fan altres membres de la família Picidae.

El picot de bec d'ivori mesura de 48 a 53 cm de longitud i pesa entre 450 i 570 g.

Referències

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Picot negre bec d'ivori