Mani Sergi Fidenat: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Marc Sergi Fidenes''' (''Marcus Sergius C. F. C. N. Fidenas'') fou tribú amb potestat consolar el [[404 aC]] i altra cop el [[402 aC]]. La direcció del setge de [[Veïs]] li fou encarregada conjuntament amb un altra tribú amb potestat consular, [[Luci Virgini Tricost Esquilí]], però l'enemistat entre ambdós, va fer desastrosa la campanya i els [[capenats]] i [[faliscs]] van anar a Veïs i van obligar als romans a aixecar el setge: els dos romans tenien el comandament de camps separats; Marc Sergi Fidenes fou atacat per la gent de Veïs i pels seus aliats al mateix temps i com que no va voler demanar ajut al seu col·lega fou derrotat pel superior nombre de l'enemic; Esquilí per la seva banda no va voler enviar ajut perquè no se li havia demanat. A causa d'aquest afer els dos foren obligats a renunciar al càrrec abans d'acabar l'any i a l'any següent foren jutjats i condemnat a pagar una multa.
'''Marc Sergi Fidenes''' (''Marcus Sergius C. F. C. N. Fidenas'') fou [[tribú amb potestat consolar]] el [[404 aC]] i altra cop el [[402 aC]]. La direcció del setge de [[Veïs]] li fou encarregada conjuntament amb un altre tribú amb potestat consular, [[Luci Virgini Tricost Esquilí]], però l'enemistat entre ambdós, va fer desastrosa la campanya i els [[capenats]] i [[faliscs]] van anar a Veïs i van obligar als romans a aixecar el setge: els dos romans tenien el comandament de camps separats; Marc Sergi Fidenes fou atacat per la gent de Veïs i pels seus aliats al mateix temps i com que no va voler demanar ajut al seu col·lega fou derrotat pel superior nombre de l'enemic; Esquilí per la seva banda no va voler enviar ajut perquè no se li havia demanat. A causa d'aquest afer els dos foren obligats a renunciar al càrrec abans d'acabar l'any i a l'any següent foren jutjats i condemnat a pagar una multa.


[[Categoria:Cònsols romans del segle V aC]]
[[Categoria:Cònsols romans de la dècada del 400 aC]]

Revisió del 23:04, 6 oct 2008

Marc Sergi Fidenes (Marcus Sergius C. F. C. N. Fidenas) fou tribú amb potestat consolar el 404 aC i altra cop el 402 aC. La direcció del setge de Veïs li fou encarregada conjuntament amb un altre tribú amb potestat consular, Luci Virgini Tricost Esquilí, però l'enemistat entre ambdós, va fer desastrosa la campanya i els capenats i faliscs van anar a Veïs i van obligar als romans a aixecar el setge: els dos romans tenien el comandament de camps separats; Marc Sergi Fidenes fou atacat per la gent de Veïs i pels seus aliats al mateix temps i com que no va voler demanar ajut al seu col·lega fou derrotat pel superior nombre de l'enemic; Esquilí per la seva banda no va voler enviar ajut perquè no se li havia demanat. A causa d'aquest afer els dos foren obligats a renunciar al càrrec abans d'acabar l'any i a l'any següent foren jutjats i condemnat a pagar una multa.