Tallagespa: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m robot simplifica i estandarditza codi
Recuperant 1 fonts i marcant-ne 0 com a no actives.) #IABot (v2.0.8
Línia 1: Línia 1:
[[Fitxer:L-Rasenmaeher.png |miniatura| Fulles d'un tallagespa manual.]]
[[Fitxer:L-Rasenmaeher.png |miniatura| Fulles d'un tallagespa manual.]]


Un ''' tallagespa'''<ref>[http://bestelectriclawnmower.org Electric lawn mower]</ref>''' ''', '''talladora de gespa''' o '''màquina de tallar la gespa''' és una [[màquina]], manual o motoritzada, usada per retallar la [[gespa]] dels jardins, camps esportius, etcètera, de manera que s'obtingui una catifa d'[[herba]] d'alçada uniforme.
Un ''' tallagespa'''<ref>{{Ref-web |url=http://bestelectriclawnmower.org/ |títol=Electric lawn mower |consulta=2021-05-26 |arxiuurl=https://web.archive.org/web/20190507032648/http://bestelectriclawnmower.org/ |arxiudata=2019-05-07 }}</ref>''' ''', '''talladora de gespa''' o '''màquina de tallar la gespa''' és una [[màquina]], manual o motoritzada, usada per retallar la [[gespa]] dels jardins, camps esportius, etcètera, de manera que s'obtingui una catifa d'[[herba]] d'alçada uniforme.


== Història ==
== Història ==

Revisió del 11:02, 26 maig 2021

Fulles d'un tallagespa manual.

Un tallagespa[1] , talladora de gespa o màquina de tallar la gespa és una màquina, manual o motoritzada, usada per retallar la gespa dels jardins, camps esportius, etcètera, de manera que s'obtingui una catifa d'herba d'alçada uniforme.

Història

La idea d'una màquina per tallar herba va ser concebuda a Gloucestershire (Anglaterra) el 1830 per l'enginyer independent Edwin Beard Budding, antic fuster a Chalford. Possiblement es va inspirar en el tallador rotatori dissenyat per a tallar la pelussa de la llana teixida al molí de Brinscomb. El tallagespa de Budding va ser dissenyat principalment per a tallar la gespa dels camps esportius i els jardins extensos com a alternativa superior a la dalla. La seva patent del 25 octubre de 1830 descrivia «una nova combinació i aplicació de la maquinària amb l'objecte de ranar o tallar les superfícies vegetals de gespa, herba i camps.» La patent afirma també que «els cavallers trobaran la utilitat de la meva màquina realitzant un exercici entretenidor, útil i saludable. »

Referències

  1. «Electric lawn mower». Arxivat de l'original el 2019-05-07. [Consulta: 26 maig 2021].