Vés al contingut

ARN missatger: diferència entre les revisions

m
Diacrítics
(ordre de les seccions s/VP:LE)
m (Diacrítics)
 
==== Edició ====
En alguns casos, l'ARNm és editat, canviant-ne la composició dels nucleòtids. Un exemple en seria l'ARNm apoliproteïna B, que és editat i modificat en alguns teixits però no en d'altres. L'edició crea un codó stop abans (seqüencialment parlant) del final predeterminat. Això dónadona lloc a proteïnes més curtes i petites.
 
==== Poliadenilació ====
Gràcies al fet que els ARNm procariòtics no han de ser processats ni transportats, la traducció a càrrec dels [[ribosomes]] pot començar immediatament després de la transcripció. Així, es considera que la traducció està acoblada a la transcripció, en procariotes.
 
L'ARNm eucariota madur i exportat al citoplasma pot ser traduït pel ribosoma. Es pot dur a terme en el mateix citoplasma, a través dels ribosomes lliures o, com succeeix habitualment, l'ARNm és dirigit al [[reticle endoplasmàtic]] gràcies a una ''seqüència senyal'' on els ribosomes integrats en el reticle s'encarregaran de la seva traducció.Tal com es pot comprovar, la traducció no es dónadona, com en els procariotes, de forma acoblada a la transcripció.
 
=== Degradació ===
2.733.238

modificacions