Diferència entre revisions de la pàgina «Museu de Les Encartaciones»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Plantilles
m (https://esadir.cat/entrades/fitxa/id/1510)
m (Plantilles)
'''Segles XIX, XX i XXI:'''
 
Amb la supressió de les Juntes, la Casa de Juntes entrar en un procés de deteriorament que la Diputació va aconseguir frenar a principis de {{segle |XX}}. En aquest moment es va encarregar una gran reforma a l'arquitecte Antonio Carvelaris que li va tornar el seu aspecte original. Anys després es va decidir convertir la Casa de Juntes en un museu, acollint peces aportades principalment per religiosos i personatges rellevants de les Encartaciones. Així, el 26 de juliol de 1934 es va inaugurar el Museu de les Encartaciones, un dels més antics de Biscaia.
 
La guerra civil i la postguerra van haver de afectar l'edifici ja que en els anys 40 es van fer diversos reformes i se li va afegir un petit altell a la teulada. Finalment, a mitjan el segle XX es va encarregar a l'arquitecte Eugeni d'Aguinaga la reforma de l'edifici que es va haver de perllongar fins a principis dels anys 60, moment en què es va reinaugurar amb el nom de Museu de la Casa de Juntes de Avellaneda. L'obra d'Eugenio María d'Aguinaga va ser molt profunda, considerant que l'edifici havia perdut la seva empremta com a torre, nom que se li donava erròniament en alguns documents a causa de altura que agafaven alguns dels seus murs a l'estar construït en pendent. Per això, Aguinaga va decidir afegir un alt tercer pis rematat amb merlets i va obrir nombroses finestres que imitaven estils propis de segle XVI. També va fer el mateix a la Casa de l'Corregidor. Per dins, va intentar dotar de solemnitat a l'edifici, reconstruint les seves plantes en fusta noble i afegint una señalable escala de cargol en pedra. Va crear d'aquesta manera, un edifici eclèctic en el qual barrejava estils diversos i a què va dotar, tot i respectar les parts més antigues dels edificis (murs, escut ...), d'una nova imatge. Fins i tot per a unir la Casa de Juntes i la Casa de l'Corregidor va crear un passadís volat. Va néixer així un bell edifici, molt significatiu i molt visual però que s'allunyava molt de la imatge real que va tenir des del segle XVI fins al segle XIX.
1.984.793

modificacions

Menú de navegació