Diferència entre revisions de la pàgina «Robert Andrews Millikan»

Salta a la navegació Salta a la cerca
Bibliografia ara inclosa en descripció
(Enllaç)
(Bibliografia ara inclosa en descripció)
 
El 1914 Millikan va reprendre de manera similar la verificació experimental de l'equació introduïda per [[Albert Einstein]] el 1905 per descriure [[Efecte fotoelèctric|l'efecte fotoelèctric]]. Va utilitzar aquesta mateixa investigació per obtenir un valor precís de la [[constant de Planck]]. El 1921 Millikan va abandonar la Universitat de Chicago per convertir-se en director del [[Laboratori de Física Norman Bridge]] del [[Institut Tecnològic de Califòrnia]] (o Caltech) de [[Pasadena (Califòrnia)|Pasadena]], [[Califòrnia]]. Allà va realitzar un important estudi de la radiació que el físic [[Victor Franz Hess]] havia detectat que provenia de [[Espai exterior|l'espai exterior]]. Millikan va demostrar que aquesta radiació era realment d'origen extraterrestre, i la va anomenar "[[raigs còsmics]]". Com a president del Consell Executiu de Caltech (l'òrgan de govern de l'institut en aquell moment) des del 1921 fins a la seva jubilació el 1945, Millikan va ajudar a convertir l'institut en una de les principals institucions d'investigació dels [[Estats Units d'Amèrica]].
 
== Biografia ==
Nascut el [[22 de març]] de [[1868]] a la ciutat de [[Morrison]] situada a l'[[estat nord-americà]] d'[[Illinois]], va estudiar a les universitats de [[Columbia]], [[Berlín]] i [[Göttingen]]. El [[1896]], va ser nomenat professor de física a la Universitat de [[Chicago]], càrrec que abandonà el [[1921]] per a assumir la presidència de l'[[Institut Tecnològic de Califòrnia]], a [[Pasadena (Califòrnia)|Pasadena]].
 
Millikan es morí el [[19 de desembre]] de [[1953]] a la ciutat de l'estat nord-americà de [[Califòrnia]], [[Pasadena (Califòrnia)|Pasadena]].
 
== Recerca científica ==
1.619

modificacions

Menú de navegació