Vés al contingut

Beilicat dels germiyànides: diferència entre les revisions

m
Complement directe
('''succeir''' 1 1 v. intr. [LC] Entrar després d’un altre en un càrrec, en una dignitat, en la possessió d'alguna cosa, etc. ''El rei En Pere succeí al seu pare, el rei En Jaume''. ''La marquesa succeí al marquès en la possessió del castell''.)
m (Complement directe)
El beilicat dels germiyànides afavorí la colonització dels territoris romans d'Orient d'Anatòlia amb immigrants turcs, perquè els beilicats d'[[Aydın-oğlu]], [[Saruhan-oğlu]], [[Lâdik-oğlu]] (o [[İnanç-oğlu]]), [[Karesi-oğlu]] i [[Menteşe-oğlu]] foren fundats per comandants procedents de Germiyan i eren vassalls. El 1303 iniciaren el setge de la ciutat romana d'Orient de [[Filadèlfia (Lídia)|Filadèlfia]], però foren derrotats l'any [[1304]] per la [[Companyia Catalana d'Orient]] en la [[Batalla de Germe]] i en la [[Batalla d'Àulax]].
 
Els beilicats de [[Sahipataoğulları|Sâhipata-oğlu]] i [[Beilicat d'Hamit-oğlu|Hamit-oğlu]] es convertiren en territoris aliats per tal de protegir-se contra els atacs del [[Beilicat de Karaman-oğlu]]. A partir del [[1314]] es declararen aliats de l'[[Il-khanat]] i concentraren els seus atacs vers occident. L'increment de poder dels beilicats que inicialment li eren vassalls reduí a Germiyan a una situació d'isolació, que l'ofegà econòmicament i finalment caigueren sota el poder del [[Beilicat d'Osman-oğlu]], fundador de l'[[Imperi Otomà]].
 
== Llista de beys ==
2.733.617

modificacions