Rapcore: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
mCap resum de modificació
m Robot afegeix: cs:Rapcore, he:ראפ מטאל esborra: de:Rapcore
Línia 30: Línia 30:


[[bg:Рап кор]]
[[bg:Рап кор]]
[[cs:Rapcore]]
[[da:Rap metal]]
[[da:Rap metal]]
[[de:Rapcore]]
[[en:Rap rock]]
[[en:Rap rock]]
[[es:Rapcore]]
[[es:Rapcore]]
[[fi:Rapcore]]
[[fi:Rapcore]]
[[gl:Rapcore]]
[[gl:Rapcore]]
[[he:ראפ מטאל]]
[[it:Rapcore]]
[[it:Rapcore]]
[[ja:ラップメタル]]
[[ja:ラップメタル]]

Revisió del 14:11, 22 oct 2008

El Rapcore, és un gènere musical que combina els elements Rap, Gangsta rap, Hard rock, Nu Metal, Metal alternatiu, Hardcore punk i de vegades, Funk. Aquest gènere, tambè és anomenat Rap metal o Rap rock, i ha sigut una gran influència, alhora de crear estils com el Nu Metal.

Història

Aquest gènere, va sorgir durant l'època dels 80, a Holanda, de la mà d'un grup anomenat Urban Dance Squat, estil que més tard arribaria a Amèrica, on es va desarrollar a mitjans dels anys 80, semblant a quan es va fusionar el Funk amb el Metal. La filosofia, del gènere, és algo així com Rap unit amb Rock.

Las arrels es poden sentir en albums de Anthrax, Stuck Mojo, Public Enemy, Run DMC, 311, Bad Brains, Beastie Boys, Kid Rock, Biohazard, Boo-Yaa T.R.I.B.E., Suicidal Tendencies y Faith No More que eventualment feinen cançons barrejant rock amb rap.

Després de l'èxit de la majoria d'aquests grups, els quals feien rap metal, l'estil, es va popularitzar, i el varen presentar grups com Linkin Park, Limp Bizkit o Crazy Town, els quals van varrejar el rapcore amb el Nu metal. Altres grups coneguts que utilitzaven aquest estil són els Red Hot Chili Peppers o The Bloodhound Gag

Grups de Rapcore