Nilfisk: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
→‎Història: Imatge model C5
Ampliació paràgraf introductori
Línia 1: Línia 1:
{{infotaula d'organització}}
{{infotaula d'organització}}
'''Nilfisk''' és una empresa [[Dinamarca|danesa]] fundada el [[1906]], proveïdora d'equipament de neteja professional en els sectors industrial, comercial i domèstic.<ref>European Cleaning Journal</ref> La seva seu es troba a [[Municipi de Brøndby|Brøndby]] i fabrica a [[Hongria]], [[Itàlia]], [[Alemanya]], Dinamarca, [[Estats Units d'Amèrica|Estats Units]], [[Mèxic]], [[Brasil]]&nbsp;i [[República Popular de la Xina|Xina.]]&nbsp;Subministra equips de neteja industrial i d'alta pressió i [[Aspiradora|aspiradores]]. Les seves&nbsp;marques globals són Nilfisk, Nilfisk-ALTO&nbsp;i Viper.<ref>{{format ref}} http://www.cleanlink.com/sm/article/NilfiskAdvance-Acquires-ALTO--1220</ref> Les marques regionals més grans són Avenç i Clarke. L'empresa és propietat del&nbsp;grup&nbsp;NKT.<ref>NKT Holding http://nkt.dk</ref><ref>{{format ref}} http://www.lios-tech.com/Menu/LIOS+Technology/Social+Responsibility/United+Nations+Global+Compact</ref>
'''Nilfisk''' és una empresa [[Dinamarca|danesa]] fundada el [[1906]], proveïdora d'equipament de neteja professional en els sectors industrial, comercial i domèstic.<ref>European Cleaning Journal</ref> La seva seu es troba a [[Municipi de Brøndby|Brøndby]] (Dinamarca) i fabrica a [[Hongria]], [[Itàlia]], [[Alemanya]], Dinamarca, [[Estats Units d'Amèrica|Estats Units]], [[Mèxic]], [[Brasil]]&nbsp;i [[República Popular de la Xina|Xina.]]&nbsp;Subministra equips de neteja industrial i d'alta pressió i [[Aspiradora|aspiradores]]. Les seves&nbsp;marques globals són Nilfisk, Nilfisk-ALTO&nbsp;i Viper.<ref>{{format ref}} http://www.cleanlink.com/sm/article/NilfiskAdvance-Acquires-ALTO--1220</ref> Les marques regionals més grans són Avenç i Clarke. L'empresa és propietat del&nbsp;grup&nbsp;NKT.<ref>NKT Holding http://nkt.dk</ref><ref>{{format ref}} http://www.lios-tech.com/Menu/LIOS+Technology/Social+Responsibility/United+Nations+Global+Compact</ref> La companyia fou propietat del hòlding NKT A/S fins a octubre de 2017, en què se n'escindí, i ara figura com a empresa independent de la [[Borsa_de_Copenhaguen|Borsa de Copenhaguen]]. Forma part del Pacte Mundial de les Nacions Unides.


== Història ==
== Història ==

Revisió del 09:23, 22 ago 2021

Infotaula d'organitzacióNilfisk
Dades
Tipusnegoci
empresa Modifica el valor a Wikidata
Indústriafabricació Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaaktieselskab Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1906
Governança corporativa
Seu
Gerent/directorTorsten Türling (en) Tradueix (2021–2023) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webnilfisk.com Modifica el valor a Wikidata

Nilfisk és una empresa danesa fundada el 1906, proveïdora d'equipament de neteja professional en els sectors industrial, comercial i domèstic.[1] La seva seu es troba a Brøndby (Dinamarca) i fabrica a Hongria, Itàlia, Alemanya, Dinamarca, Estats Units, Mèxic, Brasil i Xina. Subministra equips de neteja industrial i d'alta pressió i aspiradores. Les seves marques globals són Nilfisk, Nilfisk-ALTO i Viper.[2] Les marques regionals més grans són Avenç i Clarke. L'empresa és propietat del grup NKT.[3][4] La companyia fou propietat del hòlding NKT A/S fins a octubre de 2017, en què se n'escindí, i ara figura com a empresa independent de la Borsa de Copenhaguen. Forma part del Pacte Mundial de les Nacions Unides.

Història

El model C5, de 1912, fou el primer model d’aspiradora de Fisker&Nielsen per a la llar. Més endavant, la companyia canvià el nom per Nilfisk.

Nilfisk va ser fundada a Dinamarca el 1906 per Peder Andersen Fisker (1875-1975) i Hans Marius Nielsen (1870-1954) com a «Fisker & Nielsen». Al principi l'empresa produïa motors elèctrics com a component bàsic de ventiladors, ascensors de cuina, perforadores i, més tard, la motocicleta de Nimbus. L'aspiradora Nilfisk de 1910 va pesar 17,5 quilos i Fisker va treure una patent per aquesta invenció i, més tard, li va comprar la seva part a Nielsen. L'aspirador va desplaçar els altres productes de motor que van ser gradualment eliminats. El 1954, l'empresa havia venut 1 milió d'aspiradors.

El 1989, el grup NKT, llistat a la Borsa de valors de Copenhaguen, va comprar «Fisker & Nielsen». El 1994 Nilfisk Un/S va adquirir la empresa de maquinària «Advance» i, el 1998, es va reanomenar «Nilfisk-Advance». El 1998 es va fusionar amb Euroclean/Kent i, entre 2000 i 2011, va adquirir CFM, ALTO, Ecologica, United States Products, Viper, Hydramaster, Egholm, Plataforma i Jungo.[5][6] El 2015, „Nilfisk-Advance» va canviar el seu nom a «Nilfisk» com a nova marca global de l'empresa.[7]

Galeria

Referències

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Nilfisk