Discussió:Guerra contra el terrorisme: diferència entre les revisions

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Línia 4: Línia 4:
::Efectivament, no m'havia fixat en aquestes altres seccions. Cal esporgar la traducció (per les fonts, intueixo que d'una font en francès o en portuguès) de totes aquestes parts tan tendencioses.—''[[{{ns:2}}:Leptictidium|Leptictidium]]'' ([[Usuari Discussió:Leptictidium|digui]]) 23:19, 13 set 2021 (CEST)
::Efectivament, no m'havia fixat en aquestes altres seccions. Cal esporgar la traducció (per les fonts, intueixo que d'una font en francès o en portuguès) de totes aquestes parts tan tendencioses.—''[[{{ns:2}}:Leptictidium|Leptictidium]]'' ([[Usuari Discussió:Leptictidium|digui]]) 23:19, 13 set 2021 (CEST)
:::Atenció, que sembla que hi ha un patró. Vegeu també «[[Conflicte armat birmà#Qui s'interessa de debò pel genocidi a Birmània?]]», «[[Brega pels pols]]», «[[Organització no governamental]]» i certes edicions a «[[Andorra durant l'edat moderna]]».—''[[{{ns:2}}:Leptictidium|Leptictidium]]'' ([[Usuari Discussió:Leptictidium|digui]]) 15:51, 14 set 2021 (CEST)
:::Atenció, que sembla que hi ha un patró. Vegeu també «[[Conflicte armat birmà#Qui s'interessa de debò pel genocidi a Birmània?]]», «[[Brega pels pols]]», «[[Organització no governamental]]» i certes edicions a «[[Andorra durant l'edat moderna]]».—''[[{{ns:2}}:Leptictidium|Leptictidium]]'' ([[Usuari Discussió:Leptictidium|digui]]) 15:51, 14 set 2021 (CEST)
::::Hola a @[[Usuari:Amortres|Amortres]] i @[[Usuari:Leptictidium|Leptictidium]],
::::Sobre antecents ideològics no és recerca original:
::::Los egipcios, Alianza
::::Documental d'arte sobre "les pharaons noirs"
::::Pierre Chaunu, 1976 és un llibre sobre l'Europa moderna, explica efectivament com canvia el nom de Cristiandat per Europa i quin rerefons té tot plegat. És historiador, dels annales
::::C. DE Voogd, 1992. És un llibre sobre història d'Holanda, conclusió que és l'únic indret? no, no ho dic jo, s'hi llegeix perfectament
::::L'odi contra els jueus és verídic. Qualsevol manual d'història us ho dirà. El canvi de botxí es llegeix a Historia de Roma de Campell. Sobre Jean Flori a Guerre sainte, jihad. No és un llibre esbaixat, es proposa a les universitats i s'hi explica com es fa per justificcar una guerra santa i com això pot portar conseqüències desastroses.
::::Tot allò referent a l'esclavisme, està estudiat, he ficat una referència però n'hi ha múltiples.
::::Sobre "totalitarisme, nacionalisme..." no he ficat les referències. És cert, qualsevol manual d'història del segle XIX ho evidencia. Hi ha fanatisme per la idea d'imperi, construcció d'estat-nació, absolutistes ccontra liberals. És del colonialisme que surt tot això de la Guerra contra el Terrorisme, ho vaig estudiar a la uni de tolosa.
::::Sobre el "renaixement islamista" no hi ha posat referències però volia posar les mateixes que em van donar a la uni de tolosa, necessitava simplement temps perquè pogués agafar altre cop el llibre que tinc a casa i ficar-ho. Tolosa, universitat: gens sospitós que hi vulguin promoure versions edulcorades de la història.
::::Antecents polítics:
::::-sobre l'odi contra els jueus només cal anar i cercar qualsevol manual d'història de la segona guerra mundial, com més ens apropem a la segona, més odi existeix
::::-l'afer dreyfus és una obvietat, cerqueu història de frança del segle xix
::::-sobre com eren les descolonitzacions, un manual de descolonització ho obvia
::::-sobre l'inici de les religions, agafeu qualsevol manual d'història de mesopotàmia
::::-sobre l'assumpte de "segona guerra mundial" molta info l'he trobada a Histoire de la Suisse pour les Nuls, pour les Belge i Histoire du Luxembourg PUFF editions, el de suissa és un historiador suis, el de bèlgica és un historiador francòfon que no és gens partidari de desunir el regne de bèlgica, per tant, no gaire susceptible de voler esbiaixar res en relació a com França pugui voler explicar-se la història, que vol dir, és com si fos un francès que estigués escrivint sobre història de Bèlgica
::::-nou ordre, reconec que pot arribar a semblar original, però resseguiu la història de com es formen els conciclis i com això passa de l'edat mitjana teocràtica a una forma més laica i del laicisme a les conferènccies com el Congrés de Viena
::::-sobre la imposició de l'imperi americà, la revista que he referenciat en un altre lloc en portuguès ho evidencia, Relations Internationales depuis 1945 a Armand Edicions també
::::Sobre si és un negoci o no, hi ha referències al voltant però ara no la trobo, per tant, podeu dir que és original, no fa cap mal, de totes maneres aclariré:
::::-soc homosexual, hitler va voler matar-los, dubto que jo sigui feixista
::::-soc ateu, no crec en cap religió, dubto que jo sigui feixista
::::-soc fill d'immigrants que van viure una dictadura feixista, dubto que jo sigui feixista
::::-m'he hagut de circomscriure la tita (perdó d'ésser tan directe), dubto que jo sigui antisemita
::::-soc paraplègic i hitler va voler exterminar-los a tots, dubto que jo sigui feixista
::::-a la meva adolescència vaig tenir una amiga jueva a classe, dubto que jo sigui antisemita
::::Soc favorable a la solució de dos estats, sí, no en dubteu. No és activisme, no en dubteu, la gent que pensi allò que vulgui, però per a mi és la millor solució. Sobre això, reconec potser he esbiaixat la cosa.
::::Vox hi ha un negre, és feixista o no? Ho són. Per què: "reconquesta de Catalunya", "islamització de la península ibèrica", l'odi cap a la llengua catalana, etc. Això mateix es va fer abans al partit de Marine Le Pene el pare de la qual deia coses com aquestes i que rebutjo "la Segona Guerra Mundial fou només un punt a la història". Le Pen, Salvini, Trump, Vox s'ajuden financerament: WikiLeaks. Cal que continuï demostraant que són uns feixistes?
::::Vull que al meu país tothom voti, immigrants inclosos, ho he fet públic i m'he arriscat a rebre crítiques molt dures per aquesta postura. Hitler era un dictador que no deixava votar ningú.
::::Soc comunista? No, malauradament he estat en contacte amb gent dels balcans i el patiment pel qual han passat és notable. El comunisme mai l'he viscut i a casaa tampoc, obvi, però no cal ser setciències per veure que el comunisme acaba en dictadura.
::::Tota aquesta exhibició de la Segona Guerra Mundial és negoci. arriba un moment que sí. Ho sento, però és massa. Voldria igualment la mateixa pedagogia amb altres coses igual de transcendents com ara els genocidis que s'ha perpetrat després de la guerra. Aquesta gent també mereix que se l'escolti, que se'ls faci la mateixa quanitat de pel·lícules que les que rep la Segona Guerra Mundial.
::::És la Segona Guerra Mundial, és un punt a la història? No, va ser un genocidi, va ser la més mortífrera, i ha condicionat el nostre present. S'ha de fer molta, molta pedagogia perquè no torni a passar. Però malauradament tota aquesta pedagogia no ha servit de res. Els genocidis han tornat.
::::Soc colonalista? No, mon pare sortí d'una guerra colonial. M'assegura que ell com a coló mai no va maltractar cap coló, però atenció, soc favorable a la independència de Catalunya i tota nació que ho vulgui. He rebut actituds agressives a Barcelona, tot i que no han derivat en violència física, per portar una màscara de color groc. Si això és ser colonialista, m'ho expliqueu de nou.
::::No em creieu, cap problema, els qui ara mateix ccreieu, possiblement amb raaó, puc estar errat sobre com he escrit l'article, sobre la info que tinc, etc, l'error és humà, en privat i us donaré el meu correu, o trobem una altra via, us dono el meu passaport escanejat, i provo cadascuna de les coses que dic.
::::Finalment, Ossaba Bin Laden, volia una teocràcia islamista. Sabeu què vol dir una teocràcia islamista? Llegiu la Pilar Rahola. L'aprecio i l'admiro, però en això de Palestina-Israel no hi estic 100% d'acord. Dos estats, sisplau!
::::Soc antisemita? No, tinc un nom jueu. Pensaba que era libanès, però és jueu. I n'estic orgullós. El meu nom reflecteix allò que soc, portuguès i andorrà a l'hora, defensor de la independència catalana, educat en escola francesa, parlant de sis idiomes, portant 5 cultures dins meu, un llegat que no molta gent té i que em torna especial, que no vol dir superior. [[Usuari:Culturaactiva|Culturaactiva]] ([[Usuari Discussió:Culturaactiva|disc.]]) 20:27, 14 set 2021 (CEST)

Revisió del 20:27, 14 set 2021

Neutralitat

Les seccions «Els Vietnams de l'Imperi americà» i «Tot és terrorisme» utilitzen llenguatge altament tendenciós i empren les fonts de manera selectiva i esbiaixada. Anava a copiar i enganxar-ne diversos exemples, però és tan evident que simplement recomano llegir-les.—Leptictidium (digui) 20:26, 13 set 2021 (CEST)[respon]

Opino igual, per no parlar de la part d'antecedents ideològics i polítics, un clar exemple d'investigació original sense referències. El llenguatge general de l'article és poc neutral, he mirat de fer alguna polida però és molt extens. --Amortres (disc.) 20:43, 13 set 2021 (CEST)[respon]
Efectivament, no m'havia fixat en aquestes altres seccions. Cal esporgar la traducció (per les fonts, intueixo que d'una font en francès o en portuguès) de totes aquestes parts tan tendencioses.—Leptictidium (digui) 23:19, 13 set 2021 (CEST)[respon]
Atenció, que sembla que hi ha un patró. Vegeu també «Conflicte armat birmà#Qui s'interessa de debò pel genocidi a Birmània?», «Brega pels pols», «Organització no governamental» i certes edicions a «Andorra durant l'edat moderna».—Leptictidium (digui) 15:51, 14 set 2021 (CEST)[respon]
Hola a @Amortres i @Leptictidium,
Sobre antecents ideològics no és recerca original:
Los egipcios, Alianza
Documental d'arte sobre "les pharaons noirs"
Pierre Chaunu, 1976 és un llibre sobre l'Europa moderna, explica efectivament com canvia el nom de Cristiandat per Europa i quin rerefons té tot plegat. És historiador, dels annales
C. DE Voogd, 1992. És un llibre sobre història d'Holanda, conclusió que és l'únic indret? no, no ho dic jo, s'hi llegeix perfectament
L'odi contra els jueus és verídic. Qualsevol manual d'història us ho dirà. El canvi de botxí es llegeix a Historia de Roma de Campell. Sobre Jean Flori a Guerre sainte, jihad. No és un llibre esbaixat, es proposa a les universitats i s'hi explica com es fa per justificcar una guerra santa i com això pot portar conseqüències desastroses.
Tot allò referent a l'esclavisme, està estudiat, he ficat una referència però n'hi ha múltiples.
Sobre "totalitarisme, nacionalisme..." no he ficat les referències. És cert, qualsevol manual d'història del segle XIX ho evidencia. Hi ha fanatisme per la idea d'imperi, construcció d'estat-nació, absolutistes ccontra liberals. És del colonialisme que surt tot això de la Guerra contra el Terrorisme, ho vaig estudiar a la uni de tolosa.
Sobre el "renaixement islamista" no hi ha posat referències però volia posar les mateixes que em van donar a la uni de tolosa, necessitava simplement temps perquè pogués agafar altre cop el llibre que tinc a casa i ficar-ho. Tolosa, universitat: gens sospitós que hi vulguin promoure versions edulcorades de la història.
Antecents polítics:
-sobre l'odi contra els jueus només cal anar i cercar qualsevol manual d'història de la segona guerra mundial, com més ens apropem a la segona, més odi existeix
-l'afer dreyfus és una obvietat, cerqueu història de frança del segle xix
-sobre com eren les descolonitzacions, un manual de descolonització ho obvia
-sobre l'inici de les religions, agafeu qualsevol manual d'història de mesopotàmia
-sobre l'assumpte de "segona guerra mundial" molta info l'he trobada a Histoire de la Suisse pour les Nuls, pour les Belge i Histoire du Luxembourg PUFF editions, el de suissa és un historiador suis, el de bèlgica és un historiador francòfon que no és gens partidari de desunir el regne de bèlgica, per tant, no gaire susceptible de voler esbiaixar res en relació a com França pugui voler explicar-se la història, que vol dir, és com si fos un francès que estigués escrivint sobre història de Bèlgica
-nou ordre, reconec que pot arribar a semblar original, però resseguiu la història de com es formen els conciclis i com això passa de l'edat mitjana teocràtica a una forma més laica i del laicisme a les conferènccies com el Congrés de Viena
-sobre la imposició de l'imperi americà, la revista que he referenciat en un altre lloc en portuguès ho evidencia, Relations Internationales depuis 1945 a Armand Edicions també
Sobre si és un negoci o no, hi ha referències al voltant però ara no la trobo, per tant, podeu dir que és original, no fa cap mal, de totes maneres aclariré:
-soc homosexual, hitler va voler matar-los, dubto que jo sigui feixista
-soc ateu, no crec en cap religió, dubto que jo sigui feixista
-soc fill d'immigrants que van viure una dictadura feixista, dubto que jo sigui feixista
-m'he hagut de circomscriure la tita (perdó d'ésser tan directe), dubto que jo sigui antisemita
-soc paraplègic i hitler va voler exterminar-los a tots, dubto que jo sigui feixista
-a la meva adolescència vaig tenir una amiga jueva a classe, dubto que jo sigui antisemita
Soc favorable a la solució de dos estats, sí, no en dubteu. No és activisme, no en dubteu, la gent que pensi allò que vulgui, però per a mi és la millor solució. Sobre això, reconec potser he esbiaixat la cosa.
Vox hi ha un negre, és feixista o no? Ho són. Per què: "reconquesta de Catalunya", "islamització de la península ibèrica", l'odi cap a la llengua catalana, etc. Això mateix es va fer abans al partit de Marine Le Pene el pare de la qual deia coses com aquestes i que rebutjo "la Segona Guerra Mundial fou només un punt a la història". Le Pen, Salvini, Trump, Vox s'ajuden financerament: WikiLeaks. Cal que continuï demostraant que són uns feixistes?
Vull que al meu país tothom voti, immigrants inclosos, ho he fet públic i m'he arriscat a rebre crítiques molt dures per aquesta postura. Hitler era un dictador que no deixava votar ningú.
Soc comunista? No, malauradament he estat en contacte amb gent dels balcans i el patiment pel qual han passat és notable. El comunisme mai l'he viscut i a casaa tampoc, obvi, però no cal ser setciències per veure que el comunisme acaba en dictadura.
Tota aquesta exhibició de la Segona Guerra Mundial és negoci. arriba un moment que sí. Ho sento, però és massa. Voldria igualment la mateixa pedagogia amb altres coses igual de transcendents com ara els genocidis que s'ha perpetrat després de la guerra. Aquesta gent també mereix que se l'escolti, que se'ls faci la mateixa quanitat de pel·lícules que les que rep la Segona Guerra Mundial.
És la Segona Guerra Mundial, és un punt a la història? No, va ser un genocidi, va ser la més mortífrera, i ha condicionat el nostre present. S'ha de fer molta, molta pedagogia perquè no torni a passar. Però malauradament tota aquesta pedagogia no ha servit de res. Els genocidis han tornat.
Soc colonalista? No, mon pare sortí d'una guerra colonial. M'assegura que ell com a coló mai no va maltractar cap coló, però atenció, soc favorable a la independència de Catalunya i tota nació que ho vulgui. He rebut actituds agressives a Barcelona, tot i que no han derivat en violència física, per portar una màscara de color groc. Si això és ser colonialista, m'ho expliqueu de nou.
No em creieu, cap problema, els qui ara mateix ccreieu, possiblement amb raaó, puc estar errat sobre com he escrit l'article, sobre la info que tinc, etc, l'error és humà, en privat i us donaré el meu correu, o trobem una altra via, us dono el meu passaport escanejat, i provo cadascuna de les coses que dic.
Finalment, Ossaba Bin Laden, volia una teocràcia islamista. Sabeu què vol dir una teocràcia islamista? Llegiu la Pilar Rahola. L'aprecio i l'admiro, però en això de Palestina-Israel no hi estic 100% d'acord. Dos estats, sisplau!
Soc antisemita? No, tinc un nom jueu. Pensaba que era libanès, però és jueu. I n'estic orgullós. El meu nom reflecteix allò que soc, portuguès i andorrà a l'hora, defensor de la independència catalana, educat en escola francesa, parlant de sis idiomes, portant 5 cultures dins meu, un llegat que no molta gent té i que em torna especial, que no vol dir superior. Culturaactiva (disc.) 20:27, 14 set 2021 (CEST)[respon]