Charm: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot: Reemplazo automático de texto (-[[Image: +[[Imatge:, -[[Category: +[[Categoria:, -{{DEFAULTSORT: +{{ORDENA:)
Línia 1: Línia 1:
{{Grup musical
{{Grup musical
|nom = Charm
|nom = Charm
|imatge = [[Image:charm.jpg| 250px]]
|imatge = [[Imatge:charm.jpg| 250px]]
|temps = [[2002]] - ...
|temps = [[2002]] - ...
|origen = [[Espanya]]
|origen = [[Espanya]]

Revisió del 15:43, 1 nov 2008

Infotaula d'organitzacióCharm
Dades
Tipusgrup de música Modifica el valor a Wikidata
Activitat
MembresLydia Cuestas
Marta Mateo
EstilPop, J-pop

Musicbrainz: b3a03884-6154-420c-b2c2-9d9a605c867f Songkick: 125763 Discogs: 30899 Modifica el valor a Wikidata

Les Charm són un grup de música que adapta principalment cançons d'anime japonès al castellà. Adapten algunes cançons al català i versionen, també, cançons de videojocs i de J-pop (música pop japonesa).

L'origen del grup rau a l'any 2001, quan la revista d'anime Minami va organitzar un concurs anomenat Operación friki del qual en van sortir tres guanyadores al Saló del Manga de Barcelona: Lydia Cuestas, Marta Mateo i Pilar Giménez (Ailyn). Totes tres van decidir de formar un grup, el nom del qual va ser triat pels lectors d'aquella revista: es dirien Charm. Posteriorment, van ser fitxades per Orange Music.

En un principi pensaven només a adaptar cançons al castellà, però l'èxit aviat les va fer anar més enllà. Van gravar, per exemple, els temes d'obertura i de tancament de diverses series (Hamtaro o Hello Kitty), varen posar veu a una coneguda marca de nines, a més de numerosos concerts en diversos events de còmic o manga i festes. Fins i tot han estat capaces de classificar-se al "Festival de Benidorm" de l'any 2004.

Actualment, el grup tan sols el formen Lydia Cuestas i Marta Mateo.

Discos

El grup va treure un primer disc, "Konnichi wa", que contenia dos discos amb cançons diverses de sèries d'anime: un amb les cançons en castellà i l'altre, en japonès. El tema més conegut del disc és "Aitsu" (en castellà "Ese chico"), del quan en van fer un sigle que contenia, a més, una adaptació al català ("Aquell nano") que prové de la serie Super Gals!.

Després que Pili se separés del grup per iniciar una carrera musical en solitari, les dues components restants, Lydia i Marta, van treure un segon disc, En lo profundo del bosque, que adapta les cançons de la sèrie d'animació Inuyasha i inclou també les seves pròpies versions en japonès. El primer single del disc rep el seu mateix nom, i inclou dues adaptacions al català ("A la profunditat del bosc" i "Quan creguis"), a més d'altres versions de les dues esmentades cançons. Altrament, el segon single del disc és accessible únicament des de la pàgina oficial del grup, [1], i inclou les adaptacions de "Sueño sin fin", inclosa també la versió catalana: "Somni sense fi".

El seu tercer disc, Corazón encantador, publicat l'any 2005, recull les adaptacions espanyoles del clàssic de l'animació Kimagure Orange Road. Aquest disc és especial, ja que inclou algunes cançons que s'havien enregistrat temps enrere i d'altres que s'havien fet servir per a la versió televisiva (en castellà). És per això que el disc gaudeix de la participació d'Ailyn (antic membre del grup) i del grup musical Tótem, que s'encarrega de posar veu als dos temes masculins de la sèrie. Tot i que han fet algunes adaptacions al català, no n'han fet cap single.

Evolution és llur darrer disc. Publicat el 2006 i llançat pel Saló del Manga, el disc intenta ser una evolució musical del grup cap a ritmes diferents. Produït per en Vitek, el disc compta amb temes de no solament anime, sinó també de Jpop i de videojocs, amb lletres adaptades al castellà per les Charm i versionats musicalment pels productors.

Senzills

Charm ha tret dos senzills al mercat, i dos més són accessibles a través d'internet:

-Ese chico: senzill de presentació de l'àlbum "Konnichiwa!". Inclou les versions catalana, castellana i japonesa de la cançó, a més d'alguns remixos. Va ser un gran èxit i un dels temes més corejats als concerts. El videoclip, divertit i ple de color, va ser dirigit per Entrelineas Producciones.

-En lo profundo del bosque: el segon senzill. Inclou les versions catalana, castellana i japonesa de la cançó, a més d'un remix. A mode d'extra, hi ha l'adaptació catalana i el remix de la cançó "Cuando creas", i el vídeo de "En lo profundo del bosque", d'ambient trist, filmat en un bosc.

-Sueño sin fin: aquest tema pertany al seu segon disc, "En lo profundo del bosque", i va ser llançat digitalment per celebrar l'aniversari de la seva pàgina web. Aquest senzill és un set de 2 CD: el 1r, amb el videoclip de l'actuació i una portada dibuixada per Acuarela; el segon, amb el videoclip realitzat per Soulspice Productions Inc. (amb l'aparició de les Charm a imatge de "Las Super Charm", a imitació de "las Supernenas").

-Recuerdo del bosque: és el segon senzill web, i pertany també al seu disc. Es pot descarregar a través de la web. Inclou un nou remix del tema "En lo profundo del bosque", retitulat "Recuerdo del bosque" i produït per Vitek.

Enllaços d'interès