Vés al contingut

Khusraw l'usurpador: diferència entre les revisions

m
cap resum d'edició
Cap resum de modificació
mCap resum de modificació
'''Khusraw''' o '''Cosroes''' (conegut com l'''usurpador'') fou un efímer rei [[sassànida]] de [[Pèrsia]], de parentiu indeterminat amb altres reis (possiblement germà o fill de [[YazdgardYezdegerd I]])
 
A la mort de YazdgardYezdegerd I el seu fill gran, Shapur, va anar des de d'[[Armènia]] a Ctesifont per reclamar el tron però fou assassinat pels nobles i elegit rei el príncep Khusraw (Cosroes) conegut posteriorment com Khusraw l'usurpador ([[420]]).
 
Bahram V amb ajut del rei làkhmida Al-Mundhir o Monder va avançar cap a [[Ctesifont]] i els nobles alarmats, van negociar amb ell i van acceptar la seva reclamació després de prometre que canviaria la política del seu pare. Una llegenda diu que Bahram va suggerir posar la corona entre dos lleons i aquell dels dos pretendents que l'agafés seria rei, i Cosroes llavors va renunciar i en canvi Bahram va agafar la corona.
 
{{Inicia taula}}
{{Filera de successions|títol=[[Llista de reis sassànides|''Shahansha'' (rei de reis) de l'Imperi Sassànida]]|abans=[[YazdgardYezdegerd I]]|després=[[Bahram V]]|anys=[[420]]–[[420]]}}
{{Finalitza taula}}
 
38.045

modificacions