Quaderns Crema: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
mCap resum de modificació
mCap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
L'editorial '''Quaderns Crema''' va néixer a [[Barcelona]], on té la seu, l'any [[1979]]. Va ser fundada per [[Jaume Vallcorba i Plana]], que n'és encara el responsable.
L'editorial '''Quaderns Crema''' va néixer a [[Barcelona]], on té la seu, l'any [[1979]]. Va ser fundada per [[Jaume Vallcorba i Plana]], que n'és encara el responsable. La línia editorial combina prosa i poesia, autors catalans i estrangers, amb una especial atenció als clàssics (per exemple, [[Honoré de Balzac]], [[Dante]], [[Edgar Allan Poe]], [[Fernando Pessoa]] o [[Lev Tolstoi]]) que calia incorporar a la literatura catalana. No s'han deixat de banda tampoc els clàssics catalans (per exemple, [[Bernat Metge]] o [[J.V. Foix]]). Gràcies a aquesta editorial s'han donat a conèixer autors que, amb el pas del temps, han esdevingut alguns dels més populars, premiats i traduïts de la [[literatura catalana]]. Es podrien esmentar [[Quim Monzó]] i [[Sergi Pàmies]].

L'any [[1999]] es va fundar la contrapart en castellà de Quaderns Crema, [[El Acantilado]], també amb seu a Barcelona.


==Enllaços externs==
==Enllaços externs==

Revisió del 16:28, 3 nov 2008

L'editorial Quaderns Crema va néixer a Barcelona, on té la seu, l'any 1979. Va ser fundada per Jaume Vallcorba i Plana, que n'és encara el responsable. La línia editorial combina prosa i poesia, autors catalans i estrangers, amb una especial atenció als clàssics (per exemple, Honoré de Balzac, Dante, Edgar Allan Poe, Fernando Pessoa o Lev Tolstoi) que calia incorporar a la literatura catalana. No s'han deixat de banda tampoc els clàssics catalans (per exemple, Bernat Metge o J.V. Foix). Gràcies a aquesta editorial s'han donat a conèixer autors que, amb el pas del temps, han esdevingut alguns dels més populars, premiats i traduïts de la literatura catalana. Es podrien esmentar Quim Monzó i Sergi Pàmies.

L'any 1999 es va fundar la contrapart en castellà de Quaderns Crema, El Acantilado, també amb seu a Barcelona.

Enllaços externs