Vés al contingut

Testimonis de Jehovà: diferència entre les revisions

→‎Disciplina interna: Paràgraf vandàlic amb referència que no ve a tomb.
(→‎A Catalunya, País Valencià i Illes Balears: La font no diu el que diu el paràgraf.)
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
(→‎Disciplina interna: Paràgraf vandàlic amb referència que no ve a tomb.)
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
== Disciplina interna ==
Encaren la religió com un mode de vida, de manera que tots els altres interessos, incloent-hi l'ocupació i la família, giren entorn d'aquesta. Així, qualsevol cosa que facin, incloent-hi la selecció de diversió o de vestuari, de carrera o de professió, o fins i tot la tria de [[cònjuge]] o el comportament i la interacció amb la comunitat o als negocis, és influenciat per les seves creences.
 
Consideren la Bíblia com un manual, inspirat per Déu, d'aplicació pràctica i obligatòria en tots els camps de la seva vida i, sobre la base de les interpretacions que en fa el Consell Rector, han de respectar una sèrie de prohibicions que, en el cas d'incomplir-se, podrien comportar l'expulsió de la congregació: prohibit fumar, celebrar festes que consideren [[paganisme|paganes]] (com ara [[nadal]], [[Pasqua (festivitat)|Pasqua]], [[falles]]...), acceptar [[transfusió de sang|transfusions sanguínies]], etc. La pràctica de l'[[homosexualitat]] està prohibida, igual que l'[[adulteri]] i la [[pedofília]].<ref>{{ref-web | url = http://www.bbc.co.uk/news/uk-20919479| títol = Gay bishops: Bible 'prohibits' homosexual relationships, says Anglican Mainstream| consulta=7 de juny de 2013| obra = BBC.CO.UK}}</ref>
 
Cada Testimoni assisteix dues vegades per setmana a les reunions que tenen lloc a les Salons del Regne, reunions religioses on els adeptes comenten temes bíblics i reben instrucció sobre com aplicar a la seva vida els principis de la Bíblia i compartir amb altres persones la seva [[fe]]. No acudir a aquestes reunions no comporta l'expulsió. A banda d'això, acudeixen a "estudis bíblics" organitzats en domicilis particulars i dediquen diverses hores la setmana al [[proselitisme]], allò que anomenen "predicació".
602

modificacions